Troben una plantació de marihuana valorada en 17.000 euros a Vilabertran

El detingut que vigilava el cultiu ha ingressat a presó

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut
La plantació de marihuana localitzada en una finca rústica de de Vilabertran. Foto: ACN

Els Mossos d’Esquadra han descobert una plantació de marihuana valorada en gairebé 17.000 euros i amb més de 600 plantes en una finca rústica de Vilabertran (Alt Empordà). Els agents van detenir dijous un home de 37 anys que s’encarregava d’un cultiu i que ja ha ingressat a presó. Els fets es remunten a l’11 de gener quan la policia va saber de l’existència d’una plantació en aquest municipi.

Només dos dies després, efectius de la Unitat d’Investigació i de la policia científica, juntament amb efectius de l’ARRO, van entrar a la finca. Dins dels terrenys, van localitzar una gran barraca que feia funcions d’estança per dormir, amb una llitera, una cuina i un bany.

L’estança tenia un forat a la paret per on s’accedia a una habitació on hi havia una plantació de marihuana amb plantes d’una alçada d’un metre i mig, en avançat estat de creixement. Aquí mateix hi havia una altre forat a la paret per on s’accedia a dues plantacions més.

Els agents van localitzar 659 plantes entre les tres habitacions, així com tot el material necessari per a la seva producció i creixement. En concret, focus amb els seus transformadors, cinc filtres d’aire i també dues bosses grans d’escombraries plenes de cabdells de marihuana a punt per vendre.

La finca, a més, tenia una connexió irregular perquè l’escomesa estava connectada directament a la xarxa elèctrica.

La droga, segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior, estaria valorada en 16.800 euros.

Els agents van arrestar l’home que, en el moment de l’entrada, estava treballant en el cultiu. Li atribueixen un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

El detingut, amb antecedents, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.