Tossa de Mar torna a la casella de sortida per evitar la construcció del Port

La Justícia aprecia indefensió de les entitats constructores en l'anul·lació del conveni i demana repetir els tràmits

L’Ajuntament de Tossa de Mar ha d’iniciar de nou tots els tràmits per deixar sense efecte el conveni signat el 14 de març de 2012 entre l’exgovern local i les entitats STAR ASSETS i FEANDA 2 que tenia com a objectiu assolir la construcció d’un port esportiu a la població si els vilatans ho aprovaven per consulta popular.

Cal recordar que el passat 19 de setembre de 2019, i seguint el criteri de la majoria de representació del ple, amb 9 vots a favor i 4 abstencions, es va deixar sense efecte el conveni del port.

Això va provocar que les dues entitats portessin a l’ajuntament als jutjats al·legant que no se’ls va donar audiència durant el tràmit i que, en conseqüència, l’acord de ple havia de ser nul per motius d’indefensió. Però el Jutjat Contenciós Administratiu 3 de Girona no ho va apreciar, va desestimar el recurs i va donar la raó a l’ajuntament.

 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aprecia indefensió

Les empreses van presentar recurs d’apel·lació i, ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sí que aprecia la indefensió no només per la manca del tràmit d’audiència sinó també per la falta de documentació que justificava els motius en els quals es fonamentava l’acord de ple.

Per aquest motiu, el TSJC estima parcialment el recurs contenciós administratiu, anul·lant l’acord i retrotraient les actuacions al tràmit d’audiència als interessats.

L’alcalde Ramon Gascons deixa clar que “no s’entra a valorar res més. No es valora la legalitat del conveni ni l’actuació de l’administració. Cal començar de zero administrativament. Per sort, ara tenim més eines, com el nou pla director urbanístic costaner, per argumentar que el que proposa aquest conveni va en contra de tots els criteris actuals de preservació del nostre entorn. Sabem molt bé què val el paisatge de Tossa i què és el seu actiu més valuós, què el fa diferent de qualsevol altra població. Cal fer tot el possible per anul·lar definitivament aquesta amenaça que planeja sobre el paisatge de Tossa. Si més no, hi esmerçarem tots els esforços”.