El Teatre de Blanes s’omple de públic amb ‘Teràpia Integral’

L’Escena Professional inclourà tres propostes musicals i una de teatre. La propera ocasió serà diumenge amb ‘Traces of Memory’ de Lucas Martínez Project, liderat pel saxofonista blanenc

El passat 21 d’octubre l’escenari de Blanes del Teatre de la Costa Brava Sud va aixecar el teló de la programació professional amb un espectacle que va omplir de gom a gom el pati de butaques. No hi havia per menys, perquè tant la història i plantejament com els seus intèrprets garantien passar una estona entretinguda amb ‘Teràpia Integral’, l’obra que s’hi va representar. Entre els assistents s’hi van comptar l’alcalde i el regidor de Cultura, Àngel Canosa i Albert Sanz.

Protagonitzada per Abel Folk, Àngels Gonyalons i Roger Coma –que integraven l’elenc principal juntament amb Andrea Ros-, l’obra està creada i dirigida a quatre mans per Marc Angelet i Cristina Clemente, de qui el públic blanenc ja va poder gaudir amb anterioritat en aquest mateix escenari de la comèdia ‘Lapònia’. En aquest cas ‘Teràpia Integral’ posa en entredit la necessitat de creure en alguna cosa.

El bon fer dels actors i actrius, sumada a l’enginy d’una comèdia per passar una estona entretinguda, amb una escenografia i posada en escena impecables fan de ‘Teràpia Integral’ una representació teatral sublim en més d’un aspecte. Després d’aquest inici de la programació professional, el següent espectacle professional serà el proper diumenge 6 de novembre, amb una proposta musical.

‘Traces of Memory’, de Lucas Martínez Project, el 6 de novembre

Es tracta de ‘Traces of Memory’, a càrrec de Lucas Martínez Projecte, liderat pel saxofonista blanenc que dóna nom al grup. El formen quatre músics de renom internacional dins de l’escena de jazz a Europa. El projecte va néixer al 2016 a la ciutat d’Amsterdam, on els quatre membres del grup es van conèixer mentre estudiaven un màster al Conservatorium Van Amsterdam.

Enguany han publicat el seu nou disc que dóna nom a l’espectacle: ‘Traces of Memory’ al costat del guitarrista Ashton Sellars i amb col·laboracions com les d’Alba Careta. És el quart treball de Lucas Martínez, qui ja és conegut pel públic blanenc per anteriors espectacles musicals oferts al llarg d’aquests anys a la seva ciutat natal.

Dos espectacles musicals i un de teatral per tancar l’escena professional

Després d’aquesta proposta musical, la programació professional del Teatre de la Costa Brava Sud-Blanes seguirà el 26 de novembre amb un espectacle que no necessita de gaire presentacions. Es tracta de ‘Buffalo Bill’, que encapçalen dues persones aparentment antagòniques, però igualment reconegudes pel seu talent en els seus respectius camps professionals.

L’actor, guionista i director teatral Ramon Madaula encarna el personatge real de Buffalo Bill, mentre que qui li dóna la rèplica és la periodista Raquel Sans. Ella, reconeguda periodista del segle XXI, fa una entrevista pòstuma en exclusiva a l’heroi de finals del segle XIX que incorpora Ramon Madaula, i que dóna nom a l’espectacle,

Les dues darreres propostes de la programació professional al Teatre de Blanes són de caire musical. La primera és ‘La Tierra y el Barrio’, amb l’autor i poeta Danilo Facelli, la cantant Anna Alfaro i el guitarrista blanenc Hugo Martínez. Tots tres proposen un viatge personalíssim i suggestiu a través dels seus textos i delicades composicions que tindran lloc el diumenge 11 de desembre.

Per últim, vorejant el cap d’any, el 30 de desembre, La Selva Big Band presenta una proposta que vindrà molt de gust enmig de les festes nadalenques: ‘Cinema & Big Band’, les millors bandes sonores i els temes més emblemàtics d’aquelles pel·lícules que tots i totes podem tenir a la memòria: des de la mítica ‘2001, A Space Odyssey’, passant per l’emotiva ‘Breakfast at Tiffanys’, o bé les característiques notes dels films de James Bond, ‘Casablanca’, i així fins sumar 18 títols fílmics.