La dotzena edició de la Setmana Europa de Prevenció de Residus, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya, se celebrarà fins al 29 de novembre. El tema d’aquest any són els residus invisibles, és a dir, tots aquells residus que es generen des de la seva concepció, producció, venda i fi de la vida útil. S’enfoca en aquells residus, doncs, que solen passar més desaparcebuts a la vista dels consumidors.
L’Ajuntament de Girona s’hi adhereix realitzant una sèrie d’activitats, amb la col·laboració d’El Flamenc, Resid’ús, Eco-lògic, Ferreteria Coll, Stein i La Petjada .
Aquest any, en motiu de les mesures sanitàries per la COVID-19, s’ha optat per passar les activitats presencials a accions on-line. Així doncs, es faran activitats, xerrades i tallers en línia per a la conscienciació de la ciutadania. La idea és compartir estratègies per a que la generació de residus ja sigui a priori més baixa, així com fomentar el consum sostenible i la compra a granel, que evita haver de generar més envasos.
Hi ha 4 eixos sobre els quals es gira aquesta setmana: “Higiene, neteja i cosmètica residus zero”; “Els residus visibles i invisibles que generem”; “Plàstics d’un sol ús” i “Fem un embolcall sostenible”.

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d’un projecte que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L’objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d’Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.
A Catalunya, l’Agència de Residus de Catalunya, promou la setmana entre les entitats municipals i entitats socials. És per això que Girona no és l’única que hi participa. Reus, Llagostera, Riudellots, Abrera, Sant Joan Despí, Manresa, Martorell o Torredembarra són alguns dels altres municipis que hi prenen part, entre molts altres.