Tanca un emblemàtic restaurant de Lloret

La família que el porta no ha rebut la notificació de licitació, i no s'hi han pogut presentar dins del termini

Situat a tocar de la platja de Fenals, el Planiol és un restaurant molt popular des que l’any 1953 el va aixecar l’avi de l’actual titular. Després de 70 anys, està a punt de tancar perquè la família que el porta no ha rebut la notificació de licitació, i no s’hi han pogut presentar dins del termini, segons explica 3/24.

L’Ajuntament de Lloret n’havia cedit l’explotació als Planiol fins a l’any 2016, quan la família va interposar un recurs per obligar la Generalitat a treure la concessió a concurs. I així ho ha fet aquest any.

La família que ha regentat el local durant les últimes set dècades, però, no es va assabentar del concurs. La notificació es va enviar a casa de la mare de la titular actual, que va morir fa vuit anys. Ara, ja no són dins del termini per presentar-s’hi.

Isabel Sánchez Planiol és la titular de la concessió i assegura que van fer el canvi de nom i que totes les notificacions li arriben a la seva adreça. Totes, menys aquesta última.

Des de l’Ajuntament lamenten la situació, però entenen que no hi poden fer res, perquè la decisió és en mans de la Generalitat. I la Generalitat defensa que el concurs públic s’ha fet adequadament, i que el va notificar tant a l’Ajuntament com als gestors del restaurant, a través de l’adreça que els constava.

La Isabel ha interposat un recurs d’alçada per reclamar la nul·litat del concurs i així poder-hi optar: “Això és una ruïna. Som 12 persones i l’únic ingrés que tinc a la meva vida és això.” Però les pliques per a la nova adjudicació s’han d’obrir dijous vinent i la família Planiol no hi serà.