Dissabte, 20 de juliol de 2024
És notícia

Tallers, jocs, monòlegs i racons temàtics protagonitzaran una nova edició de la Nit de la Recerca a Girona

Avatar photo

 La Nit de la Recerca a Girona, organitzada per la Universitat de Girona (UdG), tindrà lloc el dia 29 de setembre a la plaça Salvador Espriu. Investigadors i investigadores de la universitat mostraran la seva recerca amb tallers, jocs i demostracions, en una edició que incorporarà nous formats de divulgació com ara monòlegs, contes i racons temàtics.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència. L’objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes a públics de totes les edats i donar a conèixer els avenços científics i la innovació de manera senzilla i amena. Així doncs, la ciutadania tindrà l’oportunitat de conèixer la recerca que es fa a la Universitat de Girona de la mà de les seves investigadores i investigadors.

Aquest esdeveniment se celebra anualment l’últim divendres de setembre de manera simultània a centenars de ciutats europees. La iniciativa atreu més d’un milió de visitants arreu d’Europa, cada any. Per aquest motiu, en aquesta ocasió la Nit de la Recerca s’ha allargat durant els dies previs i el cap de setmana.

 

Enguany, les activitats de la Nit de la Recerca a Girona començaran el dijous 28 de setembre, amb una activitat en col·laboració amb la Fundació La Caixa, al CaixaForum de Girona. Consistirà en una sessió de microxerrades a partir de les 6 de la tarda titulada “Què fa la ciència per tu i per mi?”, on especialistes de diferents camps de coneixement explicaran com la seva recerca ens ajuda en el dia a dia.

El divendres 29 durant el matí expertes i experts de la UdG faran xerrades a centres de secundària i, a la tarda, tindrà lloc l’esdeveniment principal de la Nit de la Recerca, a la plaça Salvador Espriu. Des de les cinc de la tarda fins les nou del vespre, investigadores i investigadors de la Universitat de Girona oferiran tallers, jocs, demostracions, monòlegs de recerca i racons temàtics per explicar la seva recerca de manera interactiva amb propostes obertes a públics de totes les edats, sobretot per a infants.

Finalment, el dissabte 30 a la tarda tindrà lloc, a la seu del CaixaFòrum, l’activitat “Passejant entre molècules”, a càrrec de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi de la UdG. El públic participant podrà moure’s per l’interior de diverses molècules mitjançant eines de realitat virtual.

 

Projecte europeu

Aquest projecte és possible gràcies al cofinançament del programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea i la col·laboració del consorci format per la Universitat de Girona (UdG), entitat coordinadora del projecte i del node de Girona, la Universitat de Barcelona (UB) i l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), entitats coordinadores del node de Barcelona, la Universitat de Lleida (UdL), coordinadora del node de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili (URV), coordinadora del node de Tarragona, i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic), coordinadora del node de Catalunya central.

 

A Girona

La Nit de la Recerca a la ciutat de Girona està organitzada per la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) de la UdG, amb la col·laboració del Consell Social de la mateixa universitat, i l’Ajuntament de Girona. L’esdeveniment, així com la càtedra C4D, estan dirigits per la investigadora de l’Institut de Química Computacional i Catàlisi (IQCC), Sílvia Simon. La investigadora és, també, la delegada del rector per a la Promoció i la Divulgació de la UdG així com la directora dels campus d’estiu organitzats per la universitat: el Jove Campus de Recerca i el Campus PreBAT.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

10 + 3 =

Notícia anterior

Jutgen quatre homes per conrear marihuana en una finca de Valls l’any 2022

Notícia següent

L’incendi de Vespella i la Nou de Gaià podria haver estat provocat per una línia elèctrica

Notícies relacionades