Saquegen 287 caixes de sabates d’un camió aparcat a la Jonquera

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes a Biure (Alt Empordà) per furtar 287 caixes de sabates d’un camió aparcat a la Jonquera. Aquest tipus de lladres, coneguts com a teloners, es dediquen a saquejar la mercaderia de camions estacionats.

Els fets van passar el 24 d’abril quan agents de paisà, que feien tasques preventives, van veure com un camió petit i un turisme que circulaven junts sortien a gran velocitat del trencant d’Agullana i s’incorporaven a l’N-II en sentit sud. Els mossos van sospitar dels dos vehicles, els van seguir i van demanar reforços a les patrulles de seguretat ciutadana de la Jonquera i Figueres per aturar-los.

 

Minuts després, van poder aturar els dos vehicles en un control a la rotonda del punt quilomètric 765 de la N-II, a la població de Biure. Els mossos van constatar que el camió constava com a sostret el dia 9 de febrer, en un carrer de Canovelles (Vallès Oriental).

Seguidament van comprovar que transportaven nombroses caixes de sabates i botes noves. Els Mossos van poder relacionar la càrrega amb un furt perpetrat a les quatre i mitja de la matinada. Un camioner va avisar que uns individus, vestits de fosc i amb passamuntanyes, li havien sostret part de la càrrega que transportava mentre havia parat per fer un descans reglamentari al carrer Canigó, prop d’una benzinera de la Jonquera.

Els agents van retornar al camioner tota la càrrega recuperada: 26 caixes de diferents dimensions amb un total de 287 capses de sabates i botes.

Els detinguts com a suposats autors d’un delicte de furt i d’un delicte de robatori o furt d’ús de vehicle tenen 30 i 47 anys. Els arrestats, un d’ells amb múltiples antecedents, van passar l’endemà a disposició judicial. Tots dos van sortir en llibertat provisional.