Sant Hilari renova l’entrada del poble

Una font de set raigs dona la benvinguda a tothom que entra a Sant Hilari Sacalm

Després d’uns mesos d’obres, l’entrada de Sant Hilari Sacalm ja llueix com a símbol de benvinguda a les Guilleries. Aquest espai de rebuda al municipi vol ser un reflex de la diversitat paisatgística del territori i és per això que en una part hi ha un bosc més mediterrani amb alzines i arboços i, en una altra, s’hi pot veure un bosc més humit amb freixes i faigs i avellaners.

Un altre element destacat a Sant Hilari són les fonts i les aigües i per això s’ha creat una gran font de rebuda on, a través d’un circuit tancat d’aigua, set raigs donen la benvinguda a les persones que arriben al nostre municipi. Aquesta obra s’ha realitzat, en concordança amb la marca turística, utilitzant la pedra característica de la zona i, de nit, s’il·lumina la font i les lletres grans d’acer que anuncien ‘Sant Hilari Sacalm’.

Tot aquest espai s’ha enjardinat partint d’una proposta de l’Escola Agrària i Forestal de Santa Coloma de Farners i, just abans d’arreglar l’entrada, es van fer unes obres a tot l’eix principal, gràcies a l’acord amb la Generalitat pel traspàs de la carretera d’Arbúcies. Es va arreglar l’asfaltatge de tot el tram, es van fer millores de seguretat viària amb passos elevats i, concretament a la zona d’entrada del poble, es van habilitar voreres i es va substituir el mur que hi havia per un de gabió de pedra.

Obres de millora al barri de l’Hospital

A Sant Hilari també van finalitzar fa poques setmanes les obres del barri de l’Hospital, una demanda del veïnat de feia molts anys. Es va acabar de fer l’emmarcat de pedra granítica i es van millorar les instal·lacions soterrades donant continuïtat a la part que ja estava feta.

L’any 2018, coincidint amb la implementació de la nova marca turística, es va impulsar la revitalització del nucli antic. Es van remodelar les oficines i jardins de Can Rovira i el projecte ha posat fi amb aquestes obres al carrer de l’Hospital on destaca la pedra com a element noble. L’Ajuntament de Sant Hilari va considerar que era prioritari preservar la informació històrica i patrimonial del barri i millorar la seva imatge, així com la qualitat de vida de la gent que hi viu.