Sant Feliu de Guíxols organitza una Marxa d’Alliberament i Orgull del col·lectiu LGBTI+ el 17 de juny

Avatar photo

Dues exposicions, una fotogràfica i una de l’artista local Quimeta Serra, complementen aquesta acció. S’inauguren diumenge 4 de juny a les 18 h al Monestir

Sant Feliu de Guíxols viurà dissabte 17 de juny a les set de la tarda la primera Marxa d’Alliberament i Orgull (MAO) del col·lectiu LGBTI+, coordinada per l’entitat EmpoRderats, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ del Baix Empordà i que compta també amb el suport d’altres entitats.

La Marxa reivindicativa començarà a les 19 h a l’Arc de Sant Benet, passarà per l’avinguda Juli Garreta, passeig del Mar i acabarà a l’espai Sardana. Se seguirà amb la lectura d’un Manifest, i posteriorment s’acabarà la festa a la Sala Las Vegas, amb taquilla inversa, i una part de la recaptació es destinarà a una ONG.

Enguany, Sant Feliu de Guíxols vol tenir un paper rellevant respecte el col·lectiu LGBTI+, tant en la visibilització com al rebuig absolut a qualsevol acte de violència verbal, física o de discriminació cap a les persones. La Marxa d’Alliberament i Orgull, que és previst que tingui una gran concurrència en ser l’única a tota la demarcació de Girona, en vol ser una mostra.

Dies abans s’obriran al públic dues exposicions al Monestir de Sant Feliu relacionades amb la temàtica. Una, d’aquarel·les de l’artista Quimeta Serra -anomenada ‘De la foscor a la llum, coming out’, sortir de l’armari- i l’altra mostra, en aquest cas fotogràfica, s’anomena ‘Urbex’, amb artistes del col·lectiu LGBTI+.

Aquestes exposicions estaran obertes del 5 al 18 de juny de 2023, en horari de 17 a 20 h de dimarts a divendres, amb horaris especials els caps de setmana (de les 11h. a les 14 h i de 17 h a 20 h).  La inauguració serà aquest diumenge, 4 de juny, a les 18 h, al Monestir, amb parlaments institucionals.

  • Objectiu de la Marxa i les Exposicions:

Amb aquesta primera marxa, el col·lectiu organitzador pretén que el territori conegui l’existència d’aquest col·lectiu, i per aquest motiu un dels lemes és “Existim”. Per tant, la visualització és un dels eixos prioritaris. Lligat a això, també es vol que la ciutadania prengui consciència que s’estan produint actes de regressió cap al col·lectiu, amb violència de diferent tipus.

Des de les entitats convocants es vol denunciar que en molts àmbits, fins i tot en els escolars, s’estan fent passos enrere. Tal com diuen, “això no es pot permetre, en aquests moments és necessari sortir al carrer i reivindicar que EXISTIM”.

L’organització considera que “la idea general del projecte és aplegar el col·lectiu LGBTI+ i no disgregar-lo. Per aquest motiu la marxa està pensada com a un únic bloc, sense gèneres, sense tendències, sense gustos o aficions i que puguin participar totes aquelles persones que vulguin donar-nos suport, ja que tots volem el mateix. I que qualsevol persona s’hi vulgui afegir. Potenciar i donar suport al comerç local amb un esdeveniment exclusiu, que pretén ser un referent a la província de Girona.”

Entre els objectius que es marca l’entitat convocant hi ha:

● Generar espais de trobada i cohesió entre persones LGBTI+, famílies i afins.

● Donar a conèixer EMPORDERATS.

● Sensibilització i informació a la població en general (complint amb el Pla

LGBTI+ Comarcal).

Organitzadors:

● Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols/ Àrea d’Acció Social.

● EmpoRderats.

● Direcció Artística: Jose Alberto García Monge.

Patrocinadors:

● LAS VEGAS Sala de Concerts, Sant Feliu de Guíxols.

● Associació de Comerciants de Sant Feliu de Guíxols.

● Cocu Art, Associació Cultural de Sant Feliu de Guíxols.

Amb el suport i col·laboració de:

● Fundació contra les infeccions (FLS SIDA) Hospital Can Ruti Badalona.

● Sala de Concerts LAS VEGAS, Sant Feliu de Guíxols.

● COCU ART, Associació Cultural de Sant Feliu de Guíxols.www.cocu.cat

● Escola de Dansa Urbana Mistreet Dance Studio de Sant Feliu de Guíxols.

● Associació Cultural ALEPH, Sant Feliu de Guíxols.

●Fundació Centre d’Art de Sant Feliu de Guíxols

● Museu d’Història

Comerç Solidari:

● Teixits Arxer, Sant Feliu de Guíxols.

● Restaurant El PICARO, Sant Feliu de Guíxols.

● Pizzeria XUS, Sant Feliu de Guíxols.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

7 ferits atropellats per un vehicle sense control en la terrassa d’un bar

Notícia següent

Accident mortal entre una moto i dues furgonetes a la C-32 a Cubelles

Notícies relacionades