Salut reforça amb 30 llits la unitat de subaguts dels sociosanitaris de Figueres i Olot

La mesura s'emmarca en el pla de suport del Departament, que compta amb una inversió de 43,6 MEUR a tot Catalunya

El Departament de Salut reforça amb 30 llits la unitat de subaguts dels sociosanitaris de l’Alt Empordà i la Garrotxa. En concret, el Bernat Jaume de Figueres disposarà de vint llits i els deu restants es reconvertiran per a altres serveis al sociosanitari de l’hospital d’Olot.
La mesura s’emmarca en el Pla de Suport a l’atenció intermèdia impulsat pel Departament, i que compta amb una inversió de 43,6 milions d’euros (MEUR) a tot Catalunya. La Regió disposa de 758 llits d’internament en aquests centres de mitja i llarga estada, dels quals 44 corresponen a la unitat de subaguts. Un cop desplegat el pla de contingència, la capacitat dels sociosanitaris de la regió s’acostarà als 800 llits.
El gerent del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, diu que aquest reforç té la voluntat de “millorar l’atenció dels pacients amb malalties cròniques i gent gran -uns col•lectius especialment vulnerables- i complementar els serveis actuals dels sociosanitaris de l’Alt Empordà i la Garrotxa”.

En el cas de la Fundació Salut Empordà (FSE), els 20 llits es repartiran a parts iguals entre el Bernat Jaume i l’hospital de Figueres, d’acord amb la disponibilitat d’espai del sociosanitari. A través del pla de suport, es facilitarà l’ingrés directe del pacient al sociosanitari sense que abans hagi de passar per la unitat d’aguts de l’hospital. El Bernat Jaume compta amb un total de 123 places d’internament i 34 d’hospital de dia.

Pel que fa als llits previstos al sociosanitari de l’hospital d’Olot, el centre ampliarà la seva capacitat d’ingrés amb deu llits més. Actualment en té 69. La contractació d’aquests llits suposarà uns ingressos suplementaris als que ja té el centre destinats a pacients subaguts.

El pla de contingència s’estén arreu de Catalunya amb una inversió prevista de 43,6 MEUR repartits en 14 mesos i se centra en l’augment global de llits i el reforç d’alguns equips d’atenció domiciliària, que s’allarguen de 8 a 20 hores els set dies de la setmana. Amb tota probabilitat, s’estendrà més enllà de la COVID-19, tenint en compte l’increment d’usuaris en els centres sociosanitaris, sobretot a causa de l’envelliment de la població.