Salut intervé una residència de gent gran a Canet de Mar amb 40 residents contagiats

Suara Serveis n'assumirà la gestió provisional

El Departament de Salut ha intervingut la residència La Llar de l’Hotel Maricel Tercera Edat de Canet de Mar atesa la situació epidemiològica i assistencial del centre. Dels 46 residents, 40 han donat positiu per covid-19, així com 11 dels 20 professionals que hi treballen.

Dels residents positius, tres han estat hospitalitzats per símptomes greus i 6 han estat traslladats la residència Orpea de Girona per baixar la pressió assistencial i permetre una millor sectorització. A partir d’ara, doncs, la gestió provisional del centre l’assumirà Suara Serveis SCCL que es farà càrrec de la dotació amb personal propi i els treballadors que ja disposa la residència quedaran sota la seva direcció.

Des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’ha reforçat la plantilla, i des de l’Atenció Primària s’ha destinat un equip de metge i infermera per fer el seguiment sanitari dels residents.

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.