Roses declararà fill adoptiu a l’historiador Jaume Vicens Vives

Vicens Vives va viure "durant llargues temporades" en un edifici de l'avinguda de Rhode 93 de Roses

L’Ajuntament de Roses (Girona) presentarà en el pròxim ple municipal una moció per a declarar a l’historiador català Jaume Vicens Vives (1910-1960) com a fill adoptiu del municipi, ha informat el consistori en un comunicat aquest divendres.

Després de casar-se amb Roser Rahola, Vicens Vives va viure “durant llargues temporades” en un edifici de l’avinguda de Rhode 93 de Roses, on aquest divendres han inaugurat una placa en la façana de la casa que reivindica el seu vincle amb la localitat.

L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha destacat la vocació humanista de Vicens Vives, la “importància i projecció” de la seva obra a nivell internacional i el seu paper en la salvaguarda de la Ciutadella.

D’aquesta manera, Roses continua així afermant “el seu vincle i la seva estima” per l’historiador català i agraint la seva aportació, tant a la historiografia catalana, com a la cultura i patrimoni.

Serà la segona persona declarada filla adoptiva de Roses des de la represa de la democràcia després del mosso d’Esquadra Santos Santamaría Avedaño, mort en servei durant l’atemptat perpetrat per ETA el 17 de març de 2001 a la urbanització de Santa Margarida.