Ripoll prepara actes per Sant Eudald adaptats a la COVID-19

Una de les novetats d’aquest any és el joc de poble “L’assassí de Ripoll”, que es durà a terme del 7 al 12 de maig pels carrers de la vila

Ja es coneix quins seran els actes per celebrar Sant Eudald aquest 2021. La Comissió de Festes i l’Ajuntament de Ripoll han decidit proposar un seguit d’activitats tot i la situació actual de pandèmia que provoca que encara s’hagi de ser molt prudent. No es podrà celebrar una Festa Major com a tal, però hi haurà moltes propostes adaptades per animar sobretot els dies del 7 al 12 de maig, tot i que s’allargaran més en el temps.

Reserva d’entrades

Com es pot comprovar, hi ha diversos actes pels quals és necessari reservar entrada prèviament. Això es deu al fet que s’ha de poder controlar l’aforament i les separacions entre els assistents. Encara que s’hagi de reservar lloc, totes les entrades són gratuïtes. Aquest fet passa amb l’obra de teatre del Cicle Íntims, el concert dels Superherois – Pop per xics, el concert de Marcel i Júlia, el de l’orquestra La Selvatana o a les havaneres amb el grup Port Bo.

A banda d’aquestes apostes culturals ja comentades, també es mantenen els actes més tradicionals, com la missa i novena de Sant Eudald, el pregó (enguany a càrrec de la sanitària de l’Hospital de Campdevànol Núria Jiménez), els versots i la traca dels Diables, la tirada social al plat, un concert de sardanes, l’ofici solemne amb la benedicció del cotó i el cant dels goigs o els focs artificials, que aquest 2021 es podran veure des de molts més punts de la vila i no caldrà moure’s massa de casa per poder gaudir-los.

“L’assassí de Ripoll” i l’Scaperoom

Una de les novetats d’aquest any és el joc de poble “L’assassí de Ripoll”, que es durà a terme del 7 al 12 de maig pels carrers de la vila. Seràs tu el millor assassí o assassina? Descobreix com jugar fent clic en aquest enllaç. Et pots inscriure clicant aquí.

També com a novetat, el dilluns 10 de maig s’organitza un Scaperoom pel centre de la vila, de 15.30 a 20.30 h. La trama tracta sobre una bomba que s’ha trobat a la plaça del Monestir, que s’ha de desactivar abans de 40 minuts, tot desxifrant els enigmes, resolent proves i seguint pistes. En grups de màxim 6 persones, podreu tenir el futur de Ripoll a les vostres mans!

Música a les places amb el Diürn

Des de La Comi i l’Ajuntament, es vol intentar que aquesta versió de Sant Eudald pugui ajudar als sectors de l’hostaleria, la restauració i el comerç de la vila, que han estat castigats per la crisi de la pandèmia. Per això, dissabte, diumenge i dimarts es programaran petits concerts o dj’s a les places Sant Eudald, plaça Gran, Abat Oliba i de la Lira per dinamitzar l’ambient. Així mateix, per als més menuts hi haurà un espectacle de circ, un altre de màgia i sessions de cinema.

Els actes seguiran el següent cap de setmana, amb la 54a Festa de la Llana com a reclam principal el dissabte 15 de maig. També amb la primera edició del Ral·li Fotogràfic de Ripoll el mateix dia.

Des de la Comissió i l’Ajuntament s’estarà pendent de totes les mesures i normativa vigent per part del Procicat, per poder adaptar els actes a la situació que es doni. Per tant, aquests podrien patir canvis en cas que la normativa ho requerís. Es demana gaudir de tots els esdeveniments amb la màxima prudència, passant-ho bé però amb responsabilitat, seguint les mesures de seguretat i higiene per evitar contagis de Covid-19. S’ha buscat una programació de quilòmetre 0, amb actes per a totes les edats.

Descarrega el programa de Sant Eudald 2021 en PDF