Remuntada a l’Aeroport de Girona en el nombre de passatgers a l’abril

Les instal·lacions no registraven un creixement positiu des del març de 2016

Bones notícies per a l’Aeroport de Girona, que ha tancat el mes d’abril amb 183.474 passatgers, un 30,9% més que l’abril del 2016. Les instal·lacions no tancaven un mes en positiu des de fa més d’un any. Durant els mesos de febrer i març de 2016, l’aeroport va sumar més passatgers (6,6% i 10,1%, respectivament) i va trencar una ratxa de 27 mesos a la baixa. Aquest mes d’abril, amb la temporada d’estiu en marxa, el creixement ha estat més important i s’ha enfilat pràcticament fins al 31%. També s’ha deixat notar en les operacions, que creixen un 24,9% (hi ha hagut 1.797 aterratges i enlairaments). L’abril també ha estat un mes positiu per al transport de mercaderies: 11.407 quilos transportats, el que significa un augment del 2.983% respecte un any enrere. El director de l’Aeroport de Girona, Lluís Sala, havia avançat que aquest any suposaria un “canvi de tendència” a l’aeroport, amb un 25% més de seients a la venda per a aquest estiu. Una previsió que, de moment, les dades del mes d’abril confirmen.
L’Aeroport de Girona ha capgirat les estadístiques dels darrers mesos. Després de més d’un any perdent passatgers, durant l’abril ha aconseguit créixer un 30,9%. Les estadístiques d’Aena registren que han passat per la terminal un total de 183.474 passatgers i que també s’han incrementat aterratges i enlairaments un 24,9%.

Les instal·lacions de Vilobí d’Onyar no guanyaven passatgers des del març de 2016. Llavors, es van encadenar dos mesos de creixement (6,6% al febrer i 10,1% al març) després de 27 mesos consecutius de caiguda en el trànsit aeri. Ara, però, el creixement és molt més notable. El mes d’abril ha estat el primer en què la temporada d’estiu ja ha estat operativa durant els 30 dies.

Esperances en la temporada d’estiu

Aquest estiu, l’Aeroport de Girona creix en oferta i passa de les 38 rutes del 2016 a les 54 actuals. Novament, Ryanair és la companyia líder indiscutible, amb 39 de les destinacions. En general, les aerolínies han posat un 25% més de seients que la temporada passada. Per tot plegat, a finals de març el director de l’aeroport, Lluís Sala, parlava d’un “canvi de tendència” aquest estiu. Un pronòstic que, de moment, aquest mes d’abril s’ha complert.

El mes passat, les rutes més sol·licitades van ser Weeze (Alemanya), Brusel·les, Pisa , Eindhoven i Londres. La companyia que més viatgers va transportar va ser, com és habitual, Ryanair, amb més de 168.000 viatgers. Les aerolínies que el segueixen -però a molta distància- són Transàvia (8.386), Pobeda (2.943) i Jet2 (1.526).