Reforç policial a Roses per a aquest estiu

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

Amb l’aprovació d’aquesta mesura, que s’aplicarà aquest any de manera temporal i extraordinària, els agents de policia de Roses podran augmentar, voluntàriament, el còmput
dels serveis extraordinaris de què disposen anualment amb l’equivalent a un total màxim de 60 hores addicionals. Aquest increment permetrà cobrir en millors condicions els serveis que es requereixen amb l’afluència d’estiuejants i l’ampliació i diversificació d’activitats pròpies de la temporada d’estiu.

Basant-se en l’experiència de la temporada 2020, els principals punts que es preveu reforçar són el patrullatge al Parc Natural del Cap de Creus, el control d’estacionaments indeguts a les cales de Roses per evitar col·lapses, així com els dispositius per a la gestió del fenomen de la venda ambulant irregular al passeig marítim. A més, la crisi sanitària de la Covid-19 i la situació excepcional que comporta, precisa també un augment de la presència policial per a la realització de diversos serveis.

Reforç policial durant l’estiu

Paral·lelament a aquest increment en el nombre d’hores de servei, l’Ajuntament ja ha posat en marxa el procés de selecció que realitza anualment per als nomenaments de 7 agents interins, que permeten redimensionar la plantilla amb un important reforç durant 6 mesos, entre l’1 de juny i el 30 de novembre. A aquests, se sumen les 5 places en propietat de policia que s’incorporaran en breu al servei, amb les quals es cobreixen vacants i jubilacions corresponents a aquest 2021.

Una altra de les mesures que adopta l’Àrea de Seguretat Ciutadana durant l’estiu és la de disposar de la presencialitat del total d’agents que integren la plantilla durant el període comprés entre els mesos de juliol i agost.