L’Agència Catalana de la Joventut i l’Ajuntament de Figueres han posat en marxaaquesta setmana el projecte del nou Carnet Jove de Figueres. L’objectiu és que el noucarnet reforci el vincle del Carnet Jove d’àmbit nacional —que ja és molt popular entrela joventut catalana— amb el món local i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat.
Amb aquesta iniciativa, que es presentarà a l’octubre, s’incrementaran els avantatgesactuals de proximitat per al jovent de Figueres. Així, es pretén que els i les joves puguinfer servir més el carnet en comerços i establiments del municipi i, d’aquesta manera, estrènyer el seu arrelament i identitat amb Figueres.
El Carnet Jove ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura,salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar gairebé 520.000 nois inoies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. En l'àmbit local hi ha 3.588joves que són titulars del Carnet Jove a Figueres, on ara hi ha 83 avantatges.
La posada en marxa del nou Carnet Jove de Figueres marcarà el punt de partidad’expedició dels nous carnets, que inclouen l’escut de l’Ajuntament de Figueres.D’aquesta manera, els joves que són titulars del Carnet Jove veuran com automàticament el carnet també se’ls converteix en el del seu municipi.
La posada en marxa del carnet també serveix per a intensificar la campanya per a captar més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes i avantatges al municipi. Aquests nous avantatges s’afegiran a l’ofertaactual del CJ al municipi, repartida actualment entre els àmbits de salut (16,9%),formació (15,7%), esports (9,6%), turisme i mobilitat (8,4%), tecnologia (8,4%), cultura (6%), lleure (3,6%) i altres (31,3%).
Entre aquests avantatges s’hi compten serveis com ara el Teatre Museu Dalí, el Museudel Joguet, l’Aula Teatre, el club esportiu d’immersió Minisub o la proposta Patronatge i Confecció Figueres.
D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 3.588 titulars (48% noies i 52% nois) que elCarnet Jove té avui a Figueres repartits entre les següents franges d’edat: 12-13 anys(1%), 14-17 anys (13%), 18-21 (25%), 22-25 (27,8%), 26-30 (28,8%) i 31 anys (4,4%). Estracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 32% del Carnet Jove entre el total de joves residents a Figueres.
A més del jovent figuerenc, dels descomptes al comerç iserveis del CJ a la capital de l’AltEmpordà també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Girona (54.925 joves), al conjunt de Catalunya (gairebé 520.000 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions).
Els joves de Figueres que decideixin de fer-se nous titulars del Carnet Jove a partir del’octubre ho podran a través del web carnetjove.cat, a qualsevol de les oficines deCaixaBank o a imagin. El Carnet Jove de Figueres té un format digital i es pot fer servirdirectament des de l’APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joveshauran d’acreditar que resideixen al municipi tot mostrant el seu DNI o bé el certificatd’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars no caldrà que elrenovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de Figueres a l’APP del CJ.
Joventut va iniciar en fase de prova pilot el Carnet Jove als ens locals el 2018 en un totalde set municipis catalans. L’èxit de la iniciativa fa que Joventut l’hagi seguit estenent anous municipis i comarques, com és el cas de Figueres.