Arriba el 1r pòdcast de ficció literària basat en la col·lecció del Museu de l’Empordà

Avatar photo
L’objectiu és buscar noves formes de comunicar i dialogar amb la col·lecció del Museu

El Museu de l’Empordà presenta el primer pòdcast de ficció literària basat en la seva col·lecció. És l’adaptació del projecte “En sèrie. Una col·lecció de relats”, que ha transformat el conjunt de relats escrits per sis escriptors i escriptores arrelats a l’Alt Empordà en format àudio, amb l’objectiu de buscar noves formes de comunicar i dialogar amb la col·lecció del Museu, i així explorar les possibilitats sonores en la difusió de l’art.

En aquesta primera temporada, i sota el títol de “La rebel·lió dels dandis”, hi van participar (en l’ordre dels capítols): Elisabet Riera, Àngel Burgas, Cristina Masanés, Joan Manuel Soldevilla, Núria Esponellà i Sebastià Roig.

El relat parteix d’un concepte semblant al del “cadàver exquisit”, consistent en la creació i la invenció col·lectiva. Cada capítol dels que conformen la història es va gestar sota dues premisses: continuar el relat on l’havia deixat l’anterior i rendir homenatge, d’alguna manera, a alguna de les 3.000 obres del fons del Museu.

El pòdcast, que es presenta aquesta primavera, és una producció del Museu de l’Empordà i Deckard Cultura Digital per donar una nova visió i lectura a les obres de la col·lecció del Museu, i s’ha plantejat com si es tractés d’una sèrie, amb diverses temporades de sis capítols cadascuna, amb la voluntat de treballar amb més autors i autores de cara a les següents temporades, amb relats de temàtiques diverses.

El plantejament del projecte i la dramatització s’ha centrat a ser fidels a la singularitat del mateix relat, mantenint les particularitats de cada autor i l’heterogeneïtat del conjunt. En el relat escrit es perceben diferències en l’estil narratiu, fruit d’una creació col·lectiva que s’ha volgut mantenir i emfatitzar en la versió sonora.

S’ha volgut dotar al relat d’una sonoritat heterogènia i contemporània, a estones literal i narrativa, a estones abstracta i musical. A més, a partir de la feina d’Eva Saumell Olivella i Jordi Llovet Vingut, els actors que narren la història i els seus diàlegs, el pòdcast fa emergir matisos i interpretacions que poden passar desapercebuts pel lector, però no per a l’oient.

Aquests sis relats es poden llegir al web del Museu de l’Empordà, i escoltar en format pòdcast a Spotify, Ivoox, Apple i Google pòdcast.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

‘Juanillo en moto’ torna a Tarragona: 2 anys fent una volta al món solidària

Notícia següent

VÍDEO | Roba el mòbil d’alta gamma a un home inconscient mentre l’enregistraven al metro de Barcelona

Notícies relacionades