fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

Presó pel fals metge que va exercir en diversos hospitals de l’Alt Empordà

Avatar photo

El jutjat penal 2 de Figueres ha condemnat a un 1 any i 7 mesos de presó per intrusisme professional el fals metge que va exercir durant un any i vuit mesos en centres de salut de l’Alt Empordà. La magistrada veu provat que l’home va presentar-se al Col·legi de Metges de Girona amb un títol de Medicina de la Universitat de València sense haver aprovat la carrera.

Una documentació que va servir perquè es col·legiés i, en conseqüència, l’habilités per exercir. Segons la sentència, Víctor Manuel Yeste va treballar des del mes d’agost de 2014 fins al 19 de maig de 2016 en diversos centres de l’Alt Empordà. El jutjat recull que el processat és reincident i que ja havia estat condemnat per un jutjat de Múrcia.

La magistrada veu provat que Yeste va presentar el suposat títol el 10 de juliol de 2014 al Col·legi de Metges de Girona per tal que l’habilités per poder exercir. Ho va fer malgrat que no havia aprovat la carrera i, per tant, falsejant la documentació aportada a l’ens que li va atorgar el número de col·legiat 6.333. Un cop habilitat, Yeste va aconseguir contractes en diversos centres hospitalaris de la comarca. En concret, ha quedat provat que va treballar des de l’1 d’agost de 2014 al 7 de febrer de 2015 a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Peralada.

Del 8 d’octubre de 2014 al 20 d’abril de 2015 va estar treballant a l’ABS de l’Escala i d’aquí va passar a l’hospital de Figueres on va treballar des del 21 d’abril al 30 de setembre de 2015. A més, del 12 d’octubre de 2015 al 9 de maig de 2016 va exercir com a metge de família a l’hospital de Santa Creu de Figueres. Finalment, la resolució acredita també que va treballar en els Punts d’Atenció Continuada (PAC) de la Jonquera, Llançà i Figueres.

A més, la sentència dona la raó a la Fiscalia i a l’acusació particular i recull l’agreujant de reincidència, ja que el processat va ser condemnat pel mateix delicte per un jutjat de Múrcia. Per tot plegat, se’l condemna a 1 any i 7 mesos de presó i al pagament de les costes del judici. La Fiscalia sol·licitava dos anys de presó, mentre que l’Institut Català de la Salut i el Col·legi de Metges de Girona, com acusació particular, en sol·licitaven tres. La defensa de l’acusat reclamava l’absolució.

La sentència no és ferma i es pot recórrer.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’obren les inscripcions per participar del Consell de Ciutat de L’Hospitalet

Notícia següent

Els comuns votaran a favor dels pressupostos de Viñuales

Notícies relacionades