Es presenta la segona edició de Vallviva, el festival dels sentits de la Vall d’en Bas

Avatar photo

Sergio Dalma, Rosario Flores i Stay Homas, caps de cartell d’aquesta edició

Aquest matí s’ha presentat a la Diputació de Girona el Festival Vallviva amb la participació del president Miquel Noguer; el president de la Fundació Vallviva i director del Festival, Eudald Morera; el representant de la Fundació Miquel Valls i del projecte d’investigació sobre l’ELA, Joan Boix; la presidenta de la Fundació Albert Bosch, Anna Bosch; la presidenta d’Oncolliga, Paqui Badosa; i l’alcalde de la Vall d’en Bas i diputat, Lluís Amat. 

La comarca de la Garrotxa acollirà el Festival VALLVIVA els pròxims 14, 15 i 16 de juliol de 2022, una cita musical que inclou una programació de luxe liderada per Sergio Dalma, Rosario Flores i Stay Homas com a principals reclams d’un cartell que comptarà amb prop d’una vintena d’artistes. 

El festival pretén consolidar la Vall d’en Bas i la Garrotxa com a destinacions imprescindibles dins del circuit de festivals d’estiu a Catalunya, i posar de manifest el seu objectiu solidari. En aquest sentit, la fundació Vallviva, fundada conjuntament entre l’empresa Royalverd i Noel Alimentaria, té com a principal missió fomentar projectes o activitats encaminades al benestar físic, psíquic i social de les persones, especialment aquelles afectades per malalties de càncer. A banda, tots els beneficis obtinguts es destinaran íntegrament a impulsar els projectes de tres fundacions solidàries: la Fundació Albert Bosch, el projecte de Juan Carlos Unzué relacionat amb la investigació de l’ELA, i la Fundació Oncològica de Girona. 

Segons Eudald Morera, director del festival i president de la fundació VALLVIVA, «l’èxit de la primera edició ens ha fet adonar-nos del potencial del festival i del valor dels seus trets diferencials: música, naturalesa, oferta gastronòmica i solidaritat, en un mateix espai».   

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer ha assenyalat que «La Diputació de Girona aposta pel turisme de qualitat que fa viure i sentir el territori. I per això ajudem a festivals que com aquest, són un espai que fomenta la cultura local i exerceix d’altaveu de les diferents propostes culturals de les comarques gironines. És important pel territori aquest festival precisament a les comarques de l’interior». 

«Estem al costat del Vallviva, donant-li suport des del primer moment, per la seva vessant solidària i pels valors del festival», ha afegit. 

 L’alcalde de la Vall d’en Bas i diputat, Lluís Amat, ha remarcat que «estem contents de comptar amb el festival Vallviva  a la Vall d’en Bas. Un festival que inclou una ambiciosa programació, una iniciativa cultural i solidària en un entorn idíl·lic per gaudir-lo amb tots els sentits. La primera edició va ser tot un èxit i esperem superar-lo enguany». 

La presidenta de la Fundació Albert Bosch, Anna Bosch, ha ressaltat la vessant solidària del festival: «és important per la nostra fundació que té l’objectiu i missió de promoure la investigació i la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils i, en general, contribuir al benestar de les persones al llarg de la seva vida, poder comptar amb la solidaritat d’aquest tipus d’actes». 

Per Joan Boix, patró de la Fundació Vallviva i representant del projecte de Juan Carlos Unzué sobre la investigació de la malaltia ELA, ha remarcat «La solidariat d’aquest Festival fa que part dels beneficis vagin a la recerca de la malaltia neurodegenerativa ELA una gran desconeguda. Els valors del a Vall d’en Bas, els valors del Vallviva són valors solidaris». 

La presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa, ha comentat que formar part del festival és un orgull per Oncolliga. «La nostra entitat necessita recursos per poder fer feina i els valors del festival vers la proximitat del malalt de càncer i els beneficis que se’n deriven ajudarà a Oncolliga a seguir treballant. El festival és un bon recolzament». 

El festival Vallviva, que es celebrarà a la finca Les Brides, situada a prop de la vila del Mallol, tindrà capacitat per a unes 1500 persones al dia i comptarà amb tres escenaris: l’escenari Vallviva (visible des de tot el recinte), l’escenari Cabanya (espai íntim ubicat a un bosc) i l’escenari Aigua (on hi haurà espectacles de màgia, circ i música de DJ). A més de música de qualitat en un entorn inigualable, Vallviva també aposta per fomentar experiències vinculades amb la gastronomia i el producte local, i oferir l’opció de tastar una oferta culinària de primer nivell, de productor i elaboradors comarcals. 

En els propers mesos es donarà a conèixer la programació musical completa i la resta d’activitats. Les entrades es posaran a la venta a mitjans del mes de maig a través del web http://vallviva.cat i tindran un preu d’entre 50 i 175 €. 

El festival dels Sentits 

Un any més, els assistents podran gaudir de l’experiència del festival, activant tots els seus sentits: respirant l’aire d’un entorn natural privilegiat en un entorn idíl·lic gaudint de la natura, les plantes, les flors i el paisatge; escoltant l’oferta musical de qualitat amb caps de cartell de projecció internacional; tastant una oferta culinària de primer nivell de productors i elaboradors comarcals, amb productes KM0 de reconegut prestigi internacional; visualitzant espectacles atractius i emotius on la llum i el color seran protagonistes; i palpant el tacte de la natura, la gespa, les flors i les plantes que ofereix el recinte. 

1.900 assistents a la seva primera edició al 2021 

En un context de restriccions d’aforament a les activitats culturals a causa de la pandèmia, la primera edició del Vallviva Festival va exhaurir entrades i va aconseguir congregar a 1.901 persones, que amb la seva aportació van recaptar més de 20.000 euros per a la planta d’Oncologia Infantil de la Vall d’Hebron. 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Colpeja greument al cap del seu fill per no dutxar-se

Notícia següent

Vila-seca inicia un cicle de conferències dins del marc “Joieria efímera”

Notícies relacionades