Més de 9.300 persones gaudeixen de la pista de gel d’Olot

Són 332 usuaris més (3,7% d’augment) que l’any passat, superant el màxim històric de persones que han fet servir les instal·lacions en les onze edicions

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

L’onzena edició de la pista de gel d’Olot ha superat totes les dades de participació  registrades fins al moment. Després de l’èxit assolit el 2021, enguany les instal·lacions  han superat les xifres registrades arribant als 9.349 patinadors i patinadores. Són 332  persones més (3,68% d’increment) amb un dia i mig menys de pista que l’any passat quan  9.017 persones van passar per les instal·lacions.

 

Aquest any, des del dissabte 17 de desembre i fins aquest diumenge 8 de gener, una  mitjana de 406 persones han patinat a la Plaça Major, el que suposa un important augment  respecte les edicions passades i amb menys dies. La majoria d’usuaris i usuàries s’han  focalitzat a la franja de la tarda (8100 patinadors/es) mentre que els matins les  instal·lacions han acollit 1200 usuaris i usuàries.

 

Com cada any la pista s’ha obert a les escoles. Més de 900 alumnes de 4t, 5è, 6è de  primària i 1r i 2n d’ESO de 7 escoles de la ciutat i d’altres centres de la Garrotxa i Osona  han pogut patinar-hi gratuïtament. A més, també s’han lliurat 100 entrades gratuïtes a  diferents col·lectius i entitats de la ciutat.

 

Paral·lelament, la pista també ha acollit els membres de clubs esportius que han pogut  lliscar per la Plaça Major fora de l’horari d’obertura al públic general i amb un preu més  econòmic. Com és habitual, la plaça ha estat oberta d’11 a 14 h i de 16 a 21 h, ha comptat  amb una doble tarifa per ser més accessible i pensant en els patinadors més petits i novells  i, durant dos dies, s’han pogut adquirir dos tiquets al preu d’un.

 

La jornada amb més usuaris va ser el 22 de desembre coincidint amb l’últim dia d’utilització  dels vals 2X1 que es van repartir a les escoles d’Olot per als escolars de primària. 701  persones van utilitzar en un únic dia les instal·lacions, el rècord aconseguit fins al moment.

 

El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, ha posat en relleu l’increment  d’usuaris tot destacant “l’impuls promocional i de dinamització comercial que la pista de  gel suposa per al centre de la ciutat”, així com per a les activitats comercials. La pista de  gel és una iniciativa de l’Ajuntament d’Olot i DinàmiG que forma part de la programació de  l’Olot Temps de Nadal. S’inclou dins l’estratègia de promoció global de la ciutat i, en  particular, respon a la voluntat de potenciar el foment i dinamització de l’activitat comercial.