Palamós acull la quarta edició del Festival de Cobla de Catalunya, Amb so de cobla

El cartell inclou les actuacions d'artistes com Petitet o Pau Alabajos

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts
Palamós acull del 4 al 8 d’agost la quarta edició del Festival de Cobla de Catalunya, Amb so de cobla. Es tracta de l’únic certamen del país dedicat a aquesta formació musical i té com a objectiu “transgredir” i presentar els instruments en “nous formats” però sense “perdre de vista” els seus orígens tradicionals. Com a principal novetat d’aquest any, la cobla es fusiona amb el circ a l’espectacle ‘Circ & Cobla’.

A banda, l’esdeveniment comptarà amb les actuacions de Petitet, que fusionarà cobla i rumba, i Pau Alabajos amb la Cobla Bisbal Jove, que reinterpretarà els temes del cantautor valencià a l’espectacle ‘Viure’. En el marc de la pandèmia, el festival es farà en un únic escenari al passeig de les Pites de Palamós.

A l’espectacle ‘Circ & Cobla’, coproducció del festival amb Fira Mediterrània de Manresa, la cobla es fusionarà amb l’univers musical de Pep Pascual, que toca instruments atípics d’aquesta formació.

El cartell del certamen compta també amb les actuacions de Pere Martínez, que al costat de la Cobla Marinada i Vicens Martín presentaran l’espectacle ‘Llum, cançons, poemes i lluita’, amb música de sonoritats flamenques i arranjaments propis de big band. També actuarà la portuguesa Névoa amb la Cobla de Farners, de tal manera que es fusionaran cobla i fado, i les belgues Formiga and Cigale amb la Principal de Tarragona, que marinaran cobla, acordió i arpa.

Adrià Bauzó, director artístic del festival, ha destacat l’evolució del so de la cobla “des de fa més de 150 anys” fins a arribar a un “nivell tècnic” que li permet fusionar-se amb qualsevol so. Per això ha considerat que el so de la cobla “té de modern tot el que un sigui capaç d’imaginar-se o de fusionar”.

Complementarà el cartell la Cobla Els Montgrins i la Principal de La Bisbal que oferiran el vintè concert de la Costa Brava, Memorial Ricard Viladesau, i l’espectacle ‘Som Terres de l’Ebre’ de la Cobla Ciutat d’Amposta, la primera d’aquestes característiques creada a les Terres de l’Ebre. Tots els espectacles seran gratuïts per al públic, tot i que caldrà inscriure-s’hi prèviament a través del web del festival.

Els responsables de l’esdeveniment han afirmat que el Festival de Cobla de Catalunya arriba a la quarta edició amb la “voluntat de consolidar” un projecte inspirat per l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós. Es dirigeix tant al públic habituat a aquest estil musical com al públic més general interessat per la música i amb voluntat de descobrir noves sonoritats, sobretot relacionades amb l’arrel catalana.