Palafrugell aprova el Pla Local de Salut 2024 – 2028

Avatar photo
Es va aprovar en la sessió plenària del mes de febrer i estarà en exposició pública fins a finals del març

Palafrugell va aprovar, per unanimitat, el nou Pla Local de Salut que abasta des l’actualitat fins a l’any 2028. L’objectiu del Pla Local de Salut 2024-2028 és oferir una visió positiva de la salut, que vagi molt més enllà dels serveis sanitaris i de la patologia.  Es posa la mirada en tot allò que genera salut, amb els estils de vida, les condicions mediambientals, amb mesures polítiques, econòmiques, socials, educatives, etc. El Pla s’emmarca també dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

El document conté accions per a la millora del benestar i la qualitat de vida associada a una millor salut de la ciutadania repartides en 7 eixos de treball: bon govern, entorn urbà, medi ambient, xarxes comunitàries i socials, estils de vida saludable, salut mental i benestar emocional i protecció de la salut.

Per al  desplegament de les accions, un cop passat el període d’al·legacions, es preveu la creació (mitjançant una jornada de treball al mes d’abril) de la Taula de Salut Municipal que serà l’òrgan encarregat de vetllar pel bon funcionament i l’assoliment dels objectius que plantejats en aquest full de ruta. 

La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Palafrugell, Margarita Mauri, va presentar el Pla que marcarà el full de ruta a seguir els pròxims quatre anys per a la promoció i la protecció de la salut de tota la ciutadania de Palafrugell en el plenari del passat dia 27 de febrer i va destacar que “era una necessitat que el municipi comptés amb una eina d’aquestes característiques“. I al mateix temps també va esmentar que “la salut és un estat de complet benestar físic, mental i social, i no solament l’absència de malalties o afeccions”.

Participació

Aquest Pla Local de Salut de Palafrugell, que es va elaborar durant l’any 2023, neix a partir del treball fet per un grup motor format per persones amb responsabilitats tècniques i polítiques de l’Ajuntament de Palafrugell  i amb representants de l’EAP Palafrugell i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT). Cal destacar també que ha comptat amb l’assessorament, guiatge i suport econòmic de DIPSALUT de la Diputació de Girona. 

Per a l’elaboració del Pla han participat més de 175 persones: professionals de la salut, farmacèutics, polítics, representants d’entitats i d’altres agents socials i ciutadania en general que han participat en diverses sessions de treball per a l’elaboració de la diagnosi o per fer propostes d’accions.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Nou cas de justícia ciutadana: Retenen 2 lladres que havien entrat a robar

Notícia següent

La URV desenvolupa un mètode fiable per diagnosticar fibromiàlgia amb una analítica

Notícies relacionades