fbpx

Palafrugell lamenta la mort del mestre Josep Bastons

Avatar photo

Palafrugell lamenta la mort del músic i mestre Josep Bastons ahir dia 5 de desembre de 2023. Per aquest motiu, les banderes de l’Ajuntament estaran a mig pal en símbol de respecte i dol a una figura que el 17 de juliol de 2016 va rebre la Medalla d’Honor de la Vila, una de les màximes distincions i honors que otorga el municipi de Palafrugell.

Josep Bastons i Fàbrega va ser i segirà sent un dels impulsors de l’havanera tant des del punt de vista compositiu com des del de la interpretació, amb peces pròpies tan importants com Mariner de terra endins, Tamariu o Lola la tavernera, creant un corpus extens i de qualitat alhora que un cànon interpretatiu que ha modernitzat el gènere sense trair la tradició.

La Cantada d’Havaneres de Calella és un dels esdeveniments culturals de més importància anual a Catalunya i ha posat en valor l’havanera com un dels gèneres populars de més rellevància al nostre patrimoni musical i es reconeix Bastons com un dels puntals de la Cantada on ha intervingut des de la seva primera actuació l’any 1974, ininterrompudament fins enguany, actuant amb el grup Peix Fregit i dirigint l’actuació coral final.

També cal reconèixer la dilatada carrera de Josep Bastons en el món de la música, a la dècada dels quaranta del segle XX, participant en orquestres de renom tals com la Maravella o la Costa Brava o fundant el cèlebre grup Peix Fregit.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Detenen dos homes que es feien passar per operaris de llum a Barcelona

Notícia següent

Els 43 aparcaments de BSM habilitaran zones de recollida de paqueteria

Notícies relacionades