fbpx
Divendres, 1 de març de 2024
És notícia

Palafrugell instal·la dos hotels d’insectes de gran dimensions

Avatar photo

Recentment l’àrea de Medi Ambient de Palafrugell ha coordinat la instal·lació de dos hotels d’insectes de grans dimensions a Palafrugell. Un d’ells està instal·lat als horts comunitaris de les Arenes i l’altre a l’entorn de les Torretes. 

Els hotel d’insectes, construïts per l’Associació Gestió Natural, permeten millorar la biodiversitat de l’entorn, oferint un espai de refugi, cria o hivernació per a moltes espècies de fauna, principalment, insectes i altres invertebrats.

L’estructura dels hotels reprodueix els hàbitats naturals que utilitzen moltes espècies, i atrau especialment diferents espècies d’insectes que juguen un paper vital en la pol·linització dels ecosistemes i dels cultius agrícoles, i en el control biològic de certes plagues.

A l’hotel hi criaran marietes, crisopes o papallones, i també  diferents espècies d’abelles i vespes solitàries, gens agressives en comparació a altres espècies que crien en colònies.

Els hotels d’insectes són també una eina pedagògica que facilita l’apropament i l’observació directa de la fauna per part de la ciutadania.

La instal·lació d’aquests dos hotels permet finalitzar el projecte de foment dels insectes pol·linitzadors executat a proposta del Consell dels Infants de Palafrugell durant el curs 2022-23. Durant la primavera es va realitzar un taller infantil de construcció de 6 hotels de mida mitjana que es van col·locar a diferents centres educatius del municipi.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Un adolescent acaba amb l’arbre més famós d’Anglaterra

Notícia següent

Mor un motorista de 35 anys després de xocar contra un porc senglar

Notícies relacionades