Palafrugell finalitza la seva 10a participació en el Projecte Rossinyol

Avatar photo

La proposta es consolida a Palafrugell després de 10 anys

El passat divendres, l’àrea d’Educació va clausurar l’edició d’enguany del Projecte Rossinyol a Palafrugell, una proposta totalment consolidat després de 10 anys.

En aquesta 10a edició hi han participat vuit universitaris i vuit infants d’origen estranger residents a Palafrugell. Enguany, també s’ha comptat amb la participació de dues persones de l’INS Baix Empordà, que també s’incorporen al projecte però dins el Pla Educatiu d’Entorn.

Una vegada més, Palafrugell ha comptat amb la participació d’alumnes de les escoles Barceló i Matas, Torres Jonama, Pi Verd i Carrilet, i dels dos instituts, el Frederic Martí Carreras i el Baix Empordà, coordinats tots ells per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament.

El projecte està impulsat per una xarxa d’universitats europees, a la qual està adherida la Universitat de Girona (UdG). L’objectiu és afavorir el desenvolupament i consolidar la integració social, cultural i lingüística d’aquests. Els mentors esdevenen un referent d’aquests nois i noies, als quals acompanyen perquè siguin coneixedors de diferents espais de la seva vila, àmbits de lleure, producció cultural, etc.

El Projecte Rossinyol és un programa que es basa en la relació entre mentors i mentores (estudiants universitaris voluntaris) i l’alumnat (de primària i secundària d’origen estranger). Així, es pretén establir una xarxa de relacions, un conjunt de pràctiques i de dinàmiques entre estudiants de diferents facultats de la UdG i alumnes d’origen estranger de les escoles i instituts de les comarques de Girona. La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística d’aquest alumnat i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participin contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

Els estudiants i les estudiants de la UdG que s’ofereixen com a voluntaris per fer de mentors, se’ls assigna un tècnic de la UdG que els forma. A més, al final, reben un certificat per la formació i per la tasca realitzada, i se’ls reconeixen crèdits de reconeixement o de lliure configuració. Aquest projecte educatiu també es desenvolupa en altres municipis com Girona, Santa Coloma de Farners, Olot, Figueres, Lloret de Mar, Blanes, la Bisbal d’Empordà, Palamós, Banyoles, Hostalric, Ripoll i Maçanet de la Selva.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Figueres instal·la 24 tòtems per senyalitzar 22 aparcaments

Notícia següent

Com estalviar en la nova factura de la llum?

Notícies relacionades