Palafrugell destina 6.000 euros a un projecte d’emergència per pal·liar els efectes de la COVID-19 a l’Índia

Vacuna. Imatge pròpia

Davant la situació d’emergència extrema que viu l’Índia per la COVID-19, la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell ha acordat tramitar un ajut de 6.000 euros per a la compra i enviament urgent de respiradors a l’Hospital Ahalya de Guntur, a l’estat d’Andhra Pradesh, a l’est del país. Amb aquesta iniciativa, Palafrugell s’adhereix al projecte promogut per l’Indian Culture Center de Barcelona en el marc de la campanya d’emergència Món Local COVID-19 del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, endegada el mes de maig de 2020 per fer front als efectes de la pandèmia arreu del món.

 

Hospitals col·lapsats i sense mitjans

Actualment la pandèmia està colpejant de manera molt dura l’Índia, que ja supera els 300.000 casos positius diaris, la xifra més elevada registrada en un sol país des que va començar la pandèmia. Aquest gran increment de les últimes setmanes ha disparat el nombre total d’infeccions fins als 25 milions i ha tornat a situar el subcontinent per davant del Brasil i només per darrere dels Estats Units. El nombre de víctimes mortals també s’ha incrementat fins arribar a les 4.000 en un sol dia.

La que, per a l’Índia, és la segona onada de la pandèmia ha desbordat completament la capacitat dels serveis sanitaris del país, ja de per si precaris. En el cas de l’Hospital Ahalya de la ciutat de Guntur, amb capacitat per a 100 llits, la situació ha esdevingut insostenible, amb centenars de persones ingressades, moltes de les quals es troben en estat crític i amb necessitat urgent d’oxigen. El projecte participat per Palafrugell farà possible l’enviament d’un centenar de respiradors portàtils a aquest centre sanitari.

 

60.000 euros en projectes solidaris

Comptant l’ajut d’emergència a l’Índia, l’Ajuntament de Palafrugell destinarà aquest any 2021 prop de 60.000 euros en projectes de cooperació internacional. La major part d’aquests diners van destinats en forma de subvenció a les ONG que integren la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació: ACAPS, Amb les Teves Mans, Creu Roja, Projecte Xevi i Unitat Solidària, que actuen en escenaris tan diversos com el Sàhara Occidental, Gàmbia, el Congo, Senegal i Guatemala. També està previst continuar la col·laboració, iniciada l’any passat, amb l’asil d’ancians Hogar Teresa Jornet de Tarija (Bolívia).