Olot se suma a les activitats del col·lectiu LGTBI

L’Ajuntament d’Olot, l’associació “Alliberem-nos”, el SIAD i el SAI col·laboren per commemorar aquest dia tan especial

Ahir, dilluns 26 d’abril, va ser el Dia Internacional de la Visibilitat Lèsbica; un dia que cada vegada té més adeptes i crea un perfil més solidari per part de la població; perquè tots som iguals. L’any 2008, Espanya, va decidir commemorar aquest dia, per tal de donar suport al col·lectiu LGTBI.

 

Olot s’ha sumat a aquest dia i l’ha commemorat amb diverses activitats dins el seu municipi. Primer de tot, l’ajuntament ha volgut donar el seu suport al col·lectiu, penjant la bandera LGTBI a l’edifici municipal. Seguidament, es va crear el I concurs literari amb el suport i la iniciativa per part de l’associació “Alliberem-nos” i amb el títol “Paraules sense gènere”.

 

Aquest concurs es va adreçar a joves d’entre 12 i 16 anys i, amb una altra categoria a persones més grans de 16 anys. Aquest concurs es basa en dues temàtiques: prosa i poesia. La seva presentació es va dur a terme, ahir, a les sis de la tarda al pas de zebra que hi ha al costat de la plaça Mercat; un pas de zebra molt representatiu pel col·lectiu LGTBI.

L’entrega de premis del concurs es farà demà, dia 28, a algun lloc de la comarca de La Garrotxa, encara sense determinar. El jurat del concurs està compost per persones del món educatiu, activista i cultural i, els premis que es lliuraran estaran molt relacionats amb l’entorn tecnològic i cultural. 

 

Per finalitzar la jornada LGTBI del dia 26 d’abril a Olot, a les set de la tarda es va dur a terme la presentació del llibre “(YA NO) SOY ESA” d’Irantzu Varela, periodista i militant feminista basca, al pati de l’Hospici d’Olot. Aquest acte va estar organitzat pel SIAD i el SAI Garrotxa.