Olot contracta 5 persones de suport per a neteja i manteniment de la ciutat a través del SOC

Ja s’han pogut incorporar a la feina com a resultat dels programes de Treball i Formació del SOC per aquest 2022 enfocats a dones, persones en situació d’atur de llarga durada i joves tutelats i extutelats a l’atur

Aquest 2022, l’Ajuntament d’Olot ha contractat 5 persones per a suport de tasques de neteja extraordinària, adequació, reparació i manteniment de la ciutat. Les incorporacions s’han fet aquestes últimes setmanes i per tant ja han pogut començat a treballar en contractes de jornada completa durant 12 mesos gràcies a les diverses línies de subvencions dels programes de Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) enfocats a dones, joves tutelats i extutelats en situació d’atur.

Principalment, els nous contractats s’encarreguen de realitzar tasques de neteja i manteniment dels senyals verticals i de trànsit dels carrers i vies urbanes dels barris d’Olot; el pintat i restauració de senyals de circulació; l’eliminació de grafits; neteges extraordinàries de mobiliari urbà i adequació de camins públics, entre moltes altres accions.

Cal destacar que les persones participants també rebran 60 hores de formació, dins de l’horari laboral. Aquesta formació estarà dividida en sessions sobre intel·ligència emocional i millora de les competències digitals amb la voluntat que els pugui ser d’utilitat de cara al futur. A més, també s’ha contractat a una tècnica que s’encarrega d’acompanyar els participants al llarg d’aquest any de programa. A part, ja s’està treballant conjuntament amb l’Àrea d’Empresa de DinàmiG per incorporar més persones per a tasques de jardineria i actuacions a diversos barris.

L’objectiu d’aquestes iniciatives és el foment de l’ocupació i facilitar a les persones en situació d’atur amb més dificultats d’accedir al mercat de treball, la millora de la seva ocupabilitat facilitant-los competències professionals mitjançant la subscripció d’un contracte laboral i el desenvolupament d’unes tasques professionals i la formació per a l’adquisició de competències transversals.

A part, dos dels nous integrants formen part del Programa Treball i Formació Joves tutelats i extutelats a la Garrotxa, que té per objectiu facilitar experiències professionals a un sector de població jove, especialment vulnerable amb la voluntat de facilitar les transicions posteriors al mercat de treball ordinari.

En total, des del Consell Comarcal de la Garrotxa es va presentar sol·licitud, recollint les peticions i interès de diversos consistoris de la comarca, entre ells l’Ajuntament d’Olot.

Pel que fa a aquesta línia concreta d’ocupabilitat juvenil, s’han encarregat de tasques de neteja i manteniment de via pública, instal·lacions públiques així com obres i serveis en benefici del municipi i la ciutadania, entre altres. En aquest cas, aquests contractes també inclouen 100 hores de formació dins l’horari laboral: 60 h competències digitals bàsiques, 30 h conducció carretons elevadors i 10 h de manipulació d’aliments, a més de l’acompanyament en tot el procés, tant de desenvolupament laboral com formatiu.

“Són programes clau perquè permeten a persones amb dificultats poder trobar feina durant un any i, alhora, potenciar i impulsar la conservació, manteniment i cura de la ciutat”, assegura l’alcalde d’Olot, Pep Berga, que aquest matí ha visitat amb el regidor Aniol Sellabona els treballs realitzats al Pla de Dalt amb el repintat de les plaques amb els noms dels carrers que també arribarà a la resta de la ciutat i la instal·lació d’una tanca al costat de l’ermita de Sant Roc.

Actualment, 23 persones estan contractades per l’Ajuntament d’Olot a través de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya. En el cas del projecte de ‘Treball als barris’ s’hi compten 3 tècnics d’ocupació, 6 peons de neteja i 1 supervisor, 1 responsable de l’Aula de Recerca de Feina i 1 coordinadora del programa. Pel que fa a la línia ‘Treball i Formació MG45 i Dona’ s’hi inclouen 3 peons de neteja, 2 pintors i 1 responsable del programa i, per últim, 5 joves per a pràctiques de Garantia Juvenil que estan distribuïts en diferents àrees i departaments de l’Ajuntament d’Olot.