La cua del drac recull més d’un centenar d’activitats per gaudir d’Olot aquest estiu

Entitats, empreses i l’Ajuntament d’Olot impulsen una guia d’estiu amb un ventall de propostes festives, gastronòmiques, culturals, comercials i de descoberta de l’entorn, pensades tant per al públic local com per als visitants

Entitats, empreses i l’Ajuntament d’Olot han donat forma a una programació que agrupa  més d’un centenar d’activitats d’Olot i voltants on es posa l’accent en la promoció de la  cultura, la gastronomia, la música, l’esport i la natura de la comarca. Durant els mesos  de juliol i agost s’hi podrà escoltar música en directe, viure festes populars de barri,  contemplar art als seus museus, gaudir del món casteller, veure espectacles de màgia i  titelles o degustar cuina d’autor.  

La Cua del Drac 2021 serà digital i estarà a disposició dels visitants i del públic local al  blog www.descobreixolot.cat. L’oferta festiva i estival es podrà consultar per dies o per  activitats dels mesos de juliol i agost. També s’hi podrà trobar els equipaments públics i  privats culturals i esportius de la ciutat: museus, instal·lacions esportives, biblioteca,  piscina, cinemes, etc.  

A més a més, les persones que s’han subscrit al canal de whatsApp #DescobreixOlot  (650 05 19 98) també rebran setmanalment informació relativa a les activitats d’aquest  estiu a la ciutat a través de l’aplicació de mòbil.  

La programació d’enguany, arrenca amb força amb el cicle de Circ a la plaça que tindrà  lloc cada dimecres a les 19.30 hores des del 30 de juny al 21 de juliol a la plaça de Braus  amb propostes per a tots els públics mentre que tots els diumenges del 18 de juliol al 22  d’agost al Parc Nou es podrà gaudir del cicle de Música al Parc. Ambdues propostes  culturals són organitzades i promogudes per Olot Cultura.  

Enguany, es recuperen els concerts de música clàssica a cases singulars amb el cicle  Música als Masos, així com també els assaigs de castellers dels Xerrics a Sant Esteve,  el ball de Country Line Dance Social al Firal, les nits de sardanes i les cançons de  sempre al Firal i algunes festes de barri com la de Sant Cristòfol – Les Fonts i Mas Bernat,  La Caixa i Montolivet.  

Pel que fa a les activitats esportives, la Fageda elèctrica oferirà una ruta autoguiada per  fer en bicicleta elèctrica per la Fageda d’en Jordà, hi haurà ioga en família al Parc Nou i  al Montsacopa, i excursions a la natura que ofereixen educArt i Tosca.  

D’entre les propostes consolidades d’estiu hi ha programades visites guiades a l’església  del Tura i l’església de Sant Esteve, el mercat Olot Antic els segons dissabte de mes, la  Botiga al carrer el 27 i 28 d’agost organitzada per l’Associació de Comerciants d’Olot  (ACO), les exposicions als Museus d’Olot i les visites guiades que ofereixen l’Oficina de  Turisme, educArt i Tosca.  

Per últim destacar la dinamització de locals gastronòmics de la ciutat amb concerts  intimistes a la terrassa d’El Nou Firalet en el marc del Festival Atura’t i les propostes  familiars i per adults amb espectacles de màgia, contes, titelles i música en viu a la  terrassa Gastrobar Els del Mig.