Olot tindrà un espai per al dol perinatal

temps lectura-Temps de lectura: < 1 minut

El cementiri d’Olot tindrà un espai dedicat al dol gestacional i perinatal per recordar els nadons morts durant la gestació o al poc temps de néixer. Amb l’objectiu que les famílies que han passat per aquesta situació puguin disposar d’un lloc de record per al fill/a, l’Ajuntament d’Olot ha començat a treballar en una actuació per tal de donar-hi resposta.

A partir de la petició feta per una família de la ciutat, l’Ajuntament ha iniciat el procés per habilitar un memorial dedicat al dol perinatal al cementiri municipal. En aquests moments s’estan ultimant els detalls d’aquest espai de record per a les famílies davant la pèrdua d’un fill/a i que incorporarà la possibilitat de dipositar les cendres. La iniciativa vol ser un suport a les famílies per acompanyar-los en el dolor de l’experiència viscuda i la visibilització d’una realitat amb la que altres ciutadans puguin sentir-s’hi identificats.

L’Ajuntament d’Olot té previst portar a l’aprovació del proper ple municipal el reglament per a l’aprovació d’aquest nou espai al cementiri de la ciutat. Aquest punt de record per a les famílies que han perdut un nadó per mort perinatal està previst que estigui a punt per al 15 d’octubre, amb motiu del Dia Internacional del Dol perinatal i gestacional. A l’estat espanyol moren cada any, gairebé 2.500 nadons l’any per mortalitat perinatal (des de la setmana 22 de gestació fins als primers dies de vida del nadó).