Olot recupera el format habitual de Corpus

Del 17 al 19 de juny, el Nomad arriba a Olot, un festival que proposa un retrobament amb l’oci i la cultura amb concerts, gastronomia, activitats familiars i un market de dissenyadors

temps lectura-Temps de lectura: 4 minuts

Aquest mes de juny, Olot recuperarà el format habitual de Corpus amb una programació que incorpora novetats. L’any 2020, a causa de la pandèmia, no es va poder celebrar, i l’any passat, amb restriccions marcades per la COVID, la sortida de la faràndula es va haver de limitar als balls amb entrada prèvia per les limitacions d’aforament.

Aquest 2022, la faràndula sortirà en cercavila pels carrers d’Olot el dissabte 18 de juny a les 6 de la tarda. Per primera vegada per la cercavila de Corpus, cabeçuts i cavallets acompanyaran els Gegants en el recorregut pel centre de la ciutat. Serà la primera cercavila de la faràndula olotina des de les Festes del Tura de 2019.

El regidor de Festes, Agustí Arbós, ha explicat que “els balladors de la faràndula ja ha començat els assajos per poder gaudir d’un Corpus, que ens fa moltíssima il·lusió”. Segons Arbós, “tenim moltes ganes de poder veure la faràndula i poder recuperar, així, la celebració amb la normalitat que tan hem trobat a faltar”.

L’endemà, diumenge 19 de juny a les 12h del migdia, tota la faràndula sortirà a ballar a plaça, sense restriccions. Aquest 2022 també es tornarà a ballar la tradicional Sardana de Corpus. Totes les persones que vulguin formar-ne part cal que es posin en contacte amb el 972 27 91 11 o bé al 972 26 08 93 i el diumenge 19 de juny a les 12 del migdia ser als baixos de Can Trincheria per anar en comitiva fins a la Plaça Major.

Amb el Corpus també s’estrena el festival Nomad

El Nomad Olot inicia la seva primera edició al Passeig d´en Blay, per oferir una experiència d’oci i cultura. L’esdeveniment arriba amb força aquest 2022 amb la voluntat d’oferir un espai màgic i en moviment on els visitants puguin oblidar la rutina, retrobar-se amb la música en directe i rodejar-se d’un entorn agradable per gaudir de la cultura, gastronomia i comprar a petites marques que dinamitzin el nostre territori, donant suport a les empreses locals i de proximitat.

El Nomad Olot neix amb l´idea de ser el tret de sortida de l´estiu i com una plataforma pel desenvolupament de les petites marques i emprenedors i amb la filosofia d’oferir una fusió de música en viu, faràndula olotina, gastronomia, animació familiar i market de dissenyadors independents. Amb una clara aposta per valors de sostenibilitat, proximitat i originalitat. El Nomad Olot vol oferir una experiència onírica i de reconnexió amb els sentits perquè els seus visitants puguin també recarregar energies.

La 1a edició del Nomad Olot tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de Juny al Passeig d´en Blay i obrirà les seves portes el divendres 17 a les 17h i durarà fins al diumenge 19 al vespre.

Inclourà més de deu concerts, així com espectacles familiars, animacions itinerants, contacontes, diversos tallers, xerrades i una zona de jocs oberta tots els dies per als més petits. Els visitants també gaudiran d’una acurada selecció de vuit dels millors foodtrucks de tot Catalunya a més d’altres espais gastronòmics i un espai market amb presència de més de 25 marques independents. L’entrada i totes les activitats seran gratuïtes tant per adults com nens i donarà accés il·limitat a totes les activitats programades. El cap de setmana també comptarà amb una nova edició del Shopping Nit impulsada per de l’Associació de Comerciants d’Olot.

El regidor de Promoció d’Olot, Estanis Vayreda ha afirmat que “celebrem que Olot aculli aquesta nova fira que s’afegeix a la resta d’esdeveniments de ciutat que anirem recuperant aquests propers mesos”. Segons Vayreda, “confiem que ajudi a dinamitzar la ciutat que s’afegeixi a la resta d’activitats que anem programant durant l’any”. El director artístic del Nomad Festival, David Nicolás, destaca que liderar un projecte així suposa per a l’equip “tornar a la vida, tornar a regalar moments de felicitat a les persones”.

Els concerts seran un dels pilars del Nomad Olot que vol ser un retrobament amb la música en directe en un escenari on la passió i la festa vagin de la mà. Cada dia, els assistents podran gaudir de diferents proposes. Cada dia hi haurà actuacions en viu de forma gairebé ininterrompuda a l’escenari principal, animacions infantils, concert de gran format a les 22h i un concert vermut el diumenge migdia. La programació musical inclou propostes per a tots els gustos, des d’espectacles de duets com concerts molt potents amb grups com Maria Jacobs o un tribut a Abba, concerts acústics, i també es podrà gaudir d’un concert de Mireia Vilalta, entre moltes altres propostes. Tampoc faltarà a la cita una música ambient molt cuidada i que omplirà tots els espais del Nomad Olot, amb temes i estils pensats per adaptar-se a cada moment.

El Nomad Olot comptarà amb activitats d’entreteniment per a les famílies, motiu pel qual l’entrada al Festival donarà accés il·limitat a l’espai infantil. A més, cada dia es podrà gaudir de diversos espectacles familiars a l’escenari principal, amb grups com Coloraines Band o Disco per Xics a més d’altres activitats.

La gastronomia tornarà a ser una protagonista ineludible, apostant per una oferta apta per a tots els públics i molt atenta a les noves tendències. Els menús dels Food Trucks del Nomad Olot reuniran especialitats i cuines de tot el món, plats per a vegans i vegetarians, burguers amb carns ecològiques i aliments Km0 apta per a persones amb intoleràncies alimentàries.

L’espai market jugarà un paper molt important al Nomad Olot. Amb més de 25 marques independents escollides acuradament per l’equip creatiu de Nomad, es farà una aposta per la producció sostenible, original i de proximitat. S’hi trobaran productes de cosmètica natural, decoració, joieria d’autor, moda, complements… Nomad Olot neix amb l’objectiu de tematitzar cada una de les seves edicions i fusionar les diferents disciplines culturals i d’oci a l’aire lliure per tal de no deixar a ningú indiferent cada cop que el visiti.