Olot promou el transport i la mobilitat sostenible en la Setmana Europea de la Mobilitat

S'organitzen diverses activitats amb la voluntat de promoure i fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i més respectuosos amb el medi ambient

Un any més, l’Ajuntament d’Olot s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat que, enguany, es porta a terme del 16 al 22 de setembre. El Consistori, amb el suport de diverses entitats i associacions de la ciutat, han impulsat i organitzat un seguit d’activitats amb l’objectiu de fomentar hàbits de mobilitat saludables, segurs i respectuosos amb el medi ambient.

Alhora, la voluntat és donar a conèixer el treball que entitats i associacions porten a terme a Olot i les iniciatives i el treball que s’ha portat a terme des de l’Ajuntament d’Olot en aquesta matèria així com promocionar els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, i visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació. Enguany, s’han programat quatre activitats diverses pensades per poder aplegar el màxim de veïns i veïnes, de totes
les edats.

En primer lloc, del 16 al 20 de setembre es portarà a terme una campanya informativa a tots els centres infantils, de primària i secundària de la ciutat amb la voluntat de donar a conèixer el projecte de Bicis Actives i, d’aquesta manera, incrementar la planta de recollida de bicicletes en desús per poder-les cedir a persones necessitades d’un mitjà de transport.

Posteriorment, el dimecres 21 de setembre es portarà a terme el Taller de Bicis Actives amb la col·laboració d’Aula Format i Roba Amiga; una activitat basada en la renovació i reparació de bicicletes en desús per poder-les lliurar a altres persones. El taller es portarà a terme de 18 a 20 h al Firal Petit d’Olot. L’activitat, impulsada per Bicis Actives, també permetrà formar i aconsellar als participants sobre la restauració i renovació de bicicletes i aportarà els coneixements necessaris perquè els assistents puguin aprendre a fer-ne el seu propi manteniment. A més, tots els assistents que portin la seva bicicleta se’ls farà una diagnosi de l’estat de la seva bici i se’ls donarà consells i formació perquè puguin reparar les avaries que puguin sorgir.

Aquest mateix dia, també està previst el taller de salut i mobilitat ‘Moguem-nos per Olot‘, a càrrec de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot al Parc Nou. Un tècnic d’Esports serà l’encarregat d’organitzar un conjunt d’exercicis bàsics vinculats amb la mobilitat i pensats per a potenciar hàbits saludables entre la ciutadania.