Divendres, 17 de gener de 2025
És notícia

Olot obre la convocatòria d’ajuts al lloguer per a noves activitats artesanes

Avatar photo

Aquesta iniciativa pretén recuperar l’activitat de la zona a través de la dinamització dels locals buits

Ja es poden presentar les sol·licituds per rebre l’ajut al lloguer per a noves activitats  econòmiques artesanes que s’instal·lin al Nucli Antic d’Olot. Aquest dimecres, 22 de febrer  de 2023, s’ha obert la convocatòria d’ajuts al lloguer per a noves activitats artesanes que  s’instal·lin al Nucli Antic d’Olot, una de les actuacions incloses dins del PIAM del Nucli  Antic i que s’engloba en el marc del projecte El Taller dels Sastres.

 

Es tracta d’un pas més per dotar de continuïtat a aquesta iniciativa que pretén recuperar l’activitat de la zona a través de la dinamització dels locals buits i la instal·lació de tallers  de creadors o d’altres activitats econòmiques de caràcter singular.

 

En aquest cas, l’Ajuntament d’Olot ofereix un conjunt d’ajudes a artesans i artesanes  emprenedores que vulguin sumar-s’hi i revitalitzar el Nucli Antic instal·lant-hi els seus  tallers o botigues. Les ajudes poden arribar a cobrir el 50% de l’import del cost del lloguer  des de l’1 de març de 2022 fins a finals de 2023.

 

Les persones beneficiàries han de complir els següents requisits:

  • Ser titulars d’un contracte de lloguer d’un local situat a la zona del Nucli Antic d’Olot.
  • Que l’activitat econòmica tingui com a objectiu el foment i la preservació de l’artesania.
  • Que el contracte de lloguer s’hagi iniciat entre l’1 de març del 2022 i el 30 de novembre  de 2023.

 

La documentació a presentar és la següent:

  • Presentar la sol·licitud a través d’una instància genèrica
  • Fotocòpia del NIF/NIE/CIF del sol·licitant
  • Documentació acreditativa del contracte de lloguer del local
  • Autorització de pagaments per transferència bancària a favor de creditors (SEPA)
  • Declaracions que indica el document de sol·licitud a omplir: les ajudes en relació amb  l’objecte subvencionat, trobar-se al corrent de pagament de les obligacions tributàries  i la declaració jurada d’acceptació de les bases.

 

Les persones interessades poden realitzar les seves sol·licituds fins al 31 de desembre de  2023 i el criteri d’atorgament serà a través de l’ordre cronològic fins a l’exhauriment de la  dotació pressupostària de 14.000 €.

 

Totes les persones que estiguin interessades a obrir un taller o botiga al Nucli Antic d’Olot  poden disposar de més informació al respecte contactant amb l’Ajuntament d’Olot a través  de www.eltallerdeslsastres.cat, o dirigint-se directament a les oficines de DinàmiG,  ubicades al C. Tomàs de Lorenzana, 15, en horari d’oficina, o trucant al 972 26 01 52.

El Taller dels Sastres, un model de referència

Creat a mitjan desembre de 2018, des dels seus inicis, El Taller dels Sastres té com a  objectiu impulsar i consolidar els comerços de caràcter singular, diversificar l’oferta  cultural, reactivar l’activitat artesana i promocionar la rehabilitació de locals sense activitat.  La iera i l’Ajuntament d’Olot a través de DinàmiG van ser els impulsors d’aquesta iniciativa,  inclosa en el marc del Pla d’Integració d’Accions de Millora del Nucli Antic (PIAM) amb la  voluntat de dinamitzar aquest sector de la ciutat.

 

Fins avui dia, el projecte ha permès reactivar fins a cinc espais, potenciar tallers i incentivar  el creixement d’artesans a la ciutat i comarca tals com la Bibiana Gerez de ‘L’Atelier’, la  qual darrerament ha ampliat les seves instal·lacions.

Paral·lelament, set activitats del sector de l’artesania han obert les portes al voltant dels  locals adjudicats dins el marc del projecte, a la zona del PIAM. Són la Carlota Rodríquez,  Glauc Artesania, La Bruixeta, Integra, La Fogaina, Mercè Benavent i Roig de Coure.

 

Olot, Punt d’Interès Artesanal des del 2021

Arran de la bona acollida i impuls del projecte El Taller dels Sastres, l’any 2021 Olot va ser  declarat Punt d’Interès Artesanal de Catalunya per part de la Generalitat de Catalunya. La  distinció, atorgada a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) del  Departament d’Empresa i Coneixement, suposa un reconeixement a la ciutat per la  revitalització i dinamització del centre històric a través de l’activitat artesana i ha suposat  una ajuda i distinció per a poder potenciar encara més la qualitat i servei de l’artesania a i  de la ciutat.

 

Vinculat amb aquesta distinció, des de l’Ajuntament d’Olot —conjuntament amb  l’associació La iera i DinàmiG— s’ha creat el primer mapa d’artesania en línia, que compta  amb l’adhesió de més de 30 artesans i artesanes.

 

Avui dia, l’associació de creadors de la Garrotxa, La iera, disposa de 42 persones  associades, 4 més respecte a l’any anterior. A més, Olot també forma part de Les Rutes  Artesanes de Catalunya del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Andorra es desperta amb un petit terratrèmol sentit en diversos punts

Notícia següent

En marxa el curs de Manipulador de Productes Fisiosanitaris de Deltebre

Notícies relacionades