Olot edita la primera guia de turisme familiar

L’Ajuntament d’Olot, a través de l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa DinàmiG, ha estrenat enguany dues noves publicacions turístiques per difondre els atractius culturals, paisatgístics, naturals i històrics d’Olot. Les dues noves guies sorgeixen arran les necessitats detectades a través de l’Oficina de Turisme de la ciutat i amb la voluntat d’oferir eines específiques de qualitat, d’alt valor afegit, amb materials gràfics pensats especialment per a visitants i ciutadans.

En primer lloc, ja es pot adquirir la primera Guia Familiar d’Olot, una publicació pensada per a les famílies i que inclou els principals atractius turístics de la ciutat organitzats en 10 propostes ben variades. Enguany se n’han editat 10.000 exemplars en català i la voluntat és publicar la segona edició en castellà, anglès i francès el pròxim 2022.

Amb disseny i il·lustracions de Ferran Coves, aquesta nova guia ofereix rutes i activitats que permeten descobrir els espais naturals de la ciutat tals com el riu Fluvià, les fonts de la ciutat, els quatre volcans del terme municipal, els parcs i jardins imprescindibles de la ciutat o la via verda en el seu tram per Olot. També aprofundeix i detalla els atractius culturals més destacats com el barri vell, el Nucli Antic, passant pels exemples modernistes, els museus de la ciutat o altres espais clau com la Plaça Mercat o la vinculació entre arquitectura i paisatge des del peu del volcà Montsacopa. Totes les rutes i propostes estan pensades i adaptades per a les famílies; siguin visitants o veïns i veïnes de la ciutat.

A més, la guia també inclou apartats característics com ’50 coses per fer a La Garrotxa, de 3 a 99 anys’, dividit a través d’icones que permeten facilitar la seva localització i lectura i altres seccions com ‘Altres espais i recursos familiars’, que inclou propostes autoguiades localitzades sobre mapa on s’indica què es pot visitar en cas de condicions climatològiques adverses o si es disposa de breus estones de lleure.

Per últim, la publicació també preveu un possible obsequi. En cas que els visitants realitzin 5 o més de les 10 propostes, podran gaudir d’un detall de la ciutat si s’apropen a l’Oficina de Turisme d’Olot.