Olot dona la benvinguda a la primavera amb la Fira Multisectorial de l’1 de maig

La ciutat recupera la fira multisectorial del Primer de maig en un format adaptat a les mesures de control i seguretat enfront a la Covid-19

La tradicional fira multisectorial d’Olot tindrà lloc el proper dissabte 1 de maig, de 10 a 20 hores, al centre de la ciutat. Com cada any, el Firal acollirà el 78è mercat de l’automòbil nou i d’ocasió i també maquinària de jardí amb 7 empreses de la comarca.

La secció de complements per la persona (roba, calçat, bosses de mà, productes d’higiene personal…) se situarà al Firalet i reunirà un total de 56 parades. Al Firal Petit, hi haurà 4 parades de complements de la llar, juntament amb 4 parades de fruita, flors i planter. El mercat d’artesania s’emplaçarà a la plaça de l’U d’octubre amb 18 parades de productes elaborats artesanalment, tant alimentaris com joieria, origami, tèxtil, ceràmica o cosmètica. I a la plaça Hospital, s’instal·larà el mercat de col·leccionisme i andròmines amb 10 parades de 9 a 14 h i del disc amb 4 parades de 10 a 20 h.

En paral·lel, a l’Hospici, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, s’exposarà la 26a Mostra de bonsai i Suiseki organitzada per l’Associació Garrotxina d’Amics del Bonsai i, als paratges de la Moixina, se celebrarà la 8a cursa de la Moixina, organitzada per Linkinesis i la Faràndula Ràcing Team.

La Fira de la Primavera d’enguany comptarà amb l’actuació musical de Gertrudis a les 18 h a la plaça de Braus. Les entrades pel concert es podran comprar a partir de dimarts 20 d’abril a les 10 h, a través dels webs www.descobreixolot.cat i www.olotcultura.cat.

El concert, organitzat per DinàmiG i l’àrea de cultura de l’Ajuntament d’Olot, seguirà les mesures de prevenció de la Covid-19 establertes i es limitarà l’aforament al 50%, posant 393 entrades a la venda.

A més a més, els comerços del centre obriran les seves portes durant tot el dia.

La Fira d’1 de maig comptarà amb totes les mesures preventives per fer front a la Covid19 amb l’objectiu de celebrar-la amb les màximes garanties de seguretat. En aquest sentit, es disposarà de sistemes de control d’accessos, limitació d’aforaments, mesures de circulació, senyalització i gels hidroalcohòlics als punts d’entrada i sortida dels diferents espais firals.