Olot aposta per la sostenibilitat a les Festes del Tura

L’Ajuntament d’Olot aposta per reduir la petjada ecològica amb gots biodegradables fets de pellofa d’arròs

Amb la voluntat de fer unes festes més sostenibles, Olot canvia aquest any el got de plàstic reutilitzat per la pellofa d’arròs. Es tracta de vasos 100% biodegradables, reutilitzables durant 2 anys i totalment ecològics. Fabricats amb clofolla d’arròs, responen a la voluntat de l’Ajuntament d’Olot de reduir la generació de residus disminuint així la petjada ecològica. Es tracta de vasos durs i resistents que es descomponen orgànicament.

El regidor de Festes, Agustí Arbós, remarca l’aposta de l’Ajuntament d’Olot en aquest àmbit mirant per la sostenibilitat i el medi ambient. “És un exemple més de les accions que s’impulsen a Olot seguint els Objectius de Desenvolupament Sostenible que fixa l’Agenda 2030; d’on se’n deriva un menor consum de plàstic, entre altres mesures que anem implementant”, ha assenyalat. Arbós ha subratllat que Olot és un dels primers municipis gironins que aposta per aquesta tipologia de gots que permeten reduir la petjada de CO2 en un 72%. A la vegada, la seva fabricació requereix menys consum elèctric i es poden utilitzar diverses vegades, a part de ser aptes per a l’ús de microones o rentaplats.

Dels gots de Festes del Tura 2022, se n’ha fet una producció de 36.000 unitats (330 ml) a través de l’empresa proveïdora Retolprom, sota la marca d’EcoGots. Els vasos es podran adquirir al preu d’un euro, amb la consumició que es realitzi, a les barraques de les Festes del Tura. L’objectiu és que cada persona pugui utilitzar el mateix got en les diferents consumicions i, posteriorment, emportar-se’l cap a casa o, si ho prefereixen, retornar-lo i se’ls hi tornarà l’euro. Dona la casualitat que part del procés productiu de fabricació d’aquests vasos – el creació del motlle dels gots – es realitza a Olot, a través de l’empresa EMOL SL.

Un any més, com és habitual, la imatge que es mostrarà a tots els gots sorgeix dels alumnes de l’Escola d’Expressió Municipal d’Olot. Enguany, la proposta seleccionada ha estat el treball d’Àngela González Vidal, alumna de l’EME i que està focalitzada en els gegants de la ciutat.

La faràndula olotina, fil conductor de les Festes del Tura 2022

I és que la cultura popular i la faràndula de la ciutat són, enguany, el fil conductor de les Festes del Tura 2022 d’Olot. D’una banda, els creadors d’una vuitantena de figures de la faràndula olotina i garrotxina – Tavi Algueró i Àngel Rigall – seran els encarregats de donar el tret de sortida a la Festa Major el pròxim 7 de setembre.

Per altra banda, la gegantessa de la ciutat també és la protagonista del cartell de les festes, obra del conservador i restaurador de béns culturals, Eloi Casanovas. Des del passat divendres 5 d’agost, el cartell es pot recollir a Can Trincheria i l’Oficina de Turisme de la ciutat.

Com és habitual, aquesta obra d’Eloi Casanovas també serà la portada del programa de Festes que es distribuirà a finals d’agost a tots els domicilis d’Olot. Properament, es donarà a conèixer tota la programació de les Festes del Tura 2022.