El dilluns 18 de setembre la Fageda va obrir oficialment “La Granja”, el nou servei de bar cafeteria de la Plaça Mercat d’Olot. Es tracta d’una nova iniciativa amb la qual la Fageda vol continuar generant ocupació per a les persones de la comarca que es troben en situació de vulnerabilitat, especialment amb discapacitat intel·lectual i/o amb trastorn mental. “La Granja de la Fageda” obre al públic de dilluns a dissabte a la Plaça Mercat. Un equip de vuit persones es distribueix en torns de matí i tarda per oferir des d’aquest servei de la plaça Mercat productes de qualitats gràcies a col·laboracions amb diferents botigues de la ciutat i altres comerços de la comarca.
L’Ajuntament d’Olot ha adjudicat a la Fageda la concessió d’aquest lloc de venda al Mercat. Amb aquesta granja, la Fageda suma una nova iniciativa al projecte social que varen iniciar fa més de quaranta anys amb l’objectiu de millorar la vida de persones en situació de vulnerabilitat de la Garrotxa. Avui la Fageda elabora productes làctics, gelats, melmelades, disposa d’una secció de jardineria, ramaderia i més recentment i en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, ha impulsat l’escola de Noves Oportunitats NOIMA.
D’altra banda, el Consistori acaba d’adjudicar a Integra la concessió d’ús de domini públic d’un quiosc de premsa a la Plaça Clarà. L’Ajuntament va reservar a centres especials de treball o empreses d’inserció aquest servei, després que l’anterior propietari manifestés la seva voluntat de plegar. Integra es farà càrrec d’aquest nou projecte que neix amb la voluntat de continuar creant ocupació per a persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social. Aquest quiosc de premsa de la Plaça Clarà és, per a Integra, un espai generador d’oportunitats, tant formatives com laborals. D’una banda, perquè oferirà un entorn de pràctiques als alumnes de l’itinerari formatiu específic d’auxiliar de vendes i atenció al públic de l’escola Joan XXIII per a joves amb discapacitat intel·lectual. I de l’altre, representarà la creació de dos nous llocs de treball per a persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social.
Integra traslladarà al quiosc de la Plaça Clarà l’experiència adquirida amb la botiga que van obrir l’any 2008 i que s’afegeix als més de cinquanta anys de trajectòria d’aquesta entitat d’economia social, que va néixer amb la finalitat de crear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne.
En el ple d’aquest mes de setembre, l’Ajuntament d’Olot ha donat compte d’aquestes dues adjudicacions a projectes socials de la ciutat, ambdós sense ànim de lucre, i amb repercussió a tota la comarca. La de la Fageda ha estat la proposta escollida entre les dues que es van presentar mentre que la d’Integra és l’única sol·licitud que s’ha presentat.
Al ple d’aquest dijous, s’ha aprovat el nomenament del regidor de Mobilitat, Isaac Crivillés, com a representant de l’Ajuntament d’Olot a l’AMTU, l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà, i s’han rectificat els representants de l’Ajuntament d’Olot al Consorci DinamiG (en formen part l’Alcalde Josep Berga i els regidors Estanis Vayreda, Gemma Canalias, Imma Muñoz, Josep Quintana, Isaac Crivillés, Jordi Gasulla i Jaume Mir).
A la sessió també donat compte de la massa salarial del personal de l’Ajuntament d’Olot i s’ha autoritzat per unanimitat la compatibilitat d’una treballadora adscrita a l’Àrea de Progrés Econòmic.
El plenari ha verificat el text refós de la modificació puntual del POUM del carrer Sant Cristòfor-pont de Santa Magdalena. L’acord – que ha comptat amb el vot favorable de l’equip de govern, l’abstenció de la CUP i Activem i el vot en contra del PSC i VOX – contempla fer la provisió d’uns terrenys per al sistema de depuració d’aigües d’aquest sector on es preveu que es construeixi una promoció pública de 87 habitatges.
Per últim, la moció per a la creació d’un viver municipal d’arbres i arbustos i la que proposava l’adhesió d’Olot a la Xarxa de Ciutats que caminen, totes dues presentades pel grup de la CUP, no han prosperat. La primera ha comptat amb els vots a favor de la CUP i Activem, en contra de Junts, ERC i VOX i l’abstenció del PSC. En el segon cas, la moció ha comptat amb els vots favorables de la CUP, PSC, Activem i VOX i en contra de la resta de grups municipals.