Obert a Blanes el termini per participar al XII Concurs ‘Bolleré’ de Relats Breus per a Joves

Convocat per la Biblioteca Comarcal de Blanes per a joves de 12 a 25 anys, hi ha temps per presentar originals fins al 5 de desembre

XII Concurs ‘Bolleré’ de Relats Breus per a Joves

Fins d’aquí a dues setmanes, el dissabte 5 de desembre, hi ha temps per poder participar en la 12a edició del Concurs Literari ‘Bolleré’, que guardonarà els millors relats breus escrits per joves. L’organitza l’Ajuntament de Blanes a través de la Biblioteca Comarcal, i té l’objectiu de promoure els valors culturals de la literatura, així com incentivar la creació literària entre els joves.

Està adreçat a un ample ventall d’edats, ja que abasta des dels 12 fins al 25 anys, aplegades en dos principals grups per edats. La Categoria ‘A’ és per a joves que tinguin de 17 a 25 anys, i la Categoria ‘B’ per a nois i noies que tinguin de 12 a 16 anys. La temàtica dels treballs és lliure, i es poden escriure en llengua catalana i castellana.

Dotacions econòmiques dels Premis Bolleré

Hi ha quatre principals guardons al Concurs Bolleré, que seleccionen un primer premi i un finalista per a cadascuna de les dues categories. En la Categoria ‘A’ per a joves de 17 a 25 anys el primer premi està dotat amb 500€, així com 150€ pel finalista; i en la Categoria ‘B’ per a joves de 12 a 16 anys el primer premi es guardona amb 200€, i amb 50€ el relat triat com a finalista.

Els relats hauran de tenir una extensió mínima de tres fulls, i una extensió màxima de sis fulls. Tots els treballs s’han de presentar en format Word escrits amb lletra Arial mida 12, interlineat 1,5, impresos a una sola cara i pàgines numerades.

Presentació dels relats que optin a premi

Els treballs que vulguin optar al XII Concurs Literari Bolleré s’han de presentar al Registre General de l’Ajuntament de Blanes –Passeig de Dintre, 29-, a l’oficina de l’AMIC, de dilluns a divendres, de 8’30 a 14’30 h, comunicant que es vol participar al XII Concurs Literari Bolleré, i mantenint les dades amb un pseudònim. Val a dir que per fer el registre d’entrada cal demanar cita prèvia d’atenció ciutadana: www.blanes.cat/citaprevia

Una altra opció és presentar el relat per correu postal certificat, una modalitat en què comptarà com a data de lliurament la que figuri al mata-segells. En tots dos casos, la presentació dels originals ha d’incloure dos sobres tancats: un de gran i un de petit. Al sobre gran ha d’haver-hi el relat aspirant (5 còpies), i escriure a l’exterior ‘XII Concurs Literari Bolleré’, el pseudònim de l’autor o autora, així com el títol del treball i la categoria a la qual opta.

 

D’altra banda, al sobre petit s’hi ha d’incloure les dades personals dels i les participants: títol del treball, nom i cognom de l’autor/autora, fotocòpia del DNI o document acreditatiu, així com l’adreça postal, telèfon i e-mail per poder contactar.

Jurat i Lliurament de Premis del XII Concurs Literari Bolleré

Els relats guanyadors i finalistes els escollirà un jurat compost per un responsable polític (l’alcalde o el regidor de Cultura); un/-a tècnic/-sa de la Biblioteca Comarcal, un/-a especialista en llengua i/o literatura; un/-a escriptor/-a de literatura juvenil; un/-a tècnic/-a d’un departament de l’Ajuntament de Blanes; i una persona guanyadora d’anys anteriors.

Els membres del jurat emetran un veredicte que serà inapel·lable, i està limitat a no poder declarar guanyador i finalista un mateix autor o autora. També es reserva el dret del jurat a declarar desert el concurs, premiar relats ex-aequo o desqualificar qualsevol treball que no sigui original, o bé que considerin que atempta contra la llibertat, l’ètica o el respecte a les persones.

La proclamació del veredicte del jurat i el lliurament de premis es farà en un Acte Públic que tindrà lloc a la Biblioteca  Comarcal de Blanes l’any vinent, més concretament el 29 de gener, formant part dels actes de celebració de l’aniversari de la ‘Biblioteca Jove’. Val a dir, per últim que els treballs presentats tindran la propietat dels seus autors i autores, tot i que l’Ajuntament també es reserva els drets d’edició sobre les obres presentades o premiades.