Divendres, 14 de juny de 2024
És notícia

La nova biblioteca de Figueres es començarà a construir l’any 2025

Avatar photo

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat la ciutat de Figueres i ha anunciat el compromís i l'aposta prioritària d'aquest equipament integral

La nova biblioteca de Figueres serà una realitat l’any 2027. Serà un equipament integral, situat al Parc de les Aigües i que també inclourà en el mateix edifici l’Arxiu Municipal i l’Arxiu Comarcal.

El nou edifici, projectat a tres bandes (Ajuntament, Generalitat i Diputació de Girona) constarà de 5.000 metres quadrats. 2500 metres quadrats es destinaran a biblioteca i 2.500 a Arxiu Comarcal i Municipal.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat aquest divendres la ciutat i ha anunciat el seu compromís i l’aposta del departament en aquest nou equipament. El departament de Cultura assumirà la construcció de la part de l’equipament destinat a arxiu, que es calcula que suposi una inversió de 3,5 milions d’euros. Per la seva banda, l’Ajuntament de Figueres ha iniciat el procés de redacció del programa funcional que ha de definir els serveis que ha d’oferir la biblioteca i el dimensionament dels espais requerits per a la prestació d’aquests serveis.

Per la seva banda, la Diputació de Girona aportarà en aquest nou equipament 500.000 euros.

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que “avui és un pas més per fer realitat la segona biblioteca de la ciutat de Figueres. L’actual equipament ja fa massa que ha quedat petit i feia molt de temps que la ciutat reclamava la necessitat d’un nou espai. A més, permetrà revitalitzar culturalment la zona del Parc de les Aigües”.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha afegit que “és un dia important perquè ens hem reunit tots els actors que farem realitat aquest projecte, en un edifici integral, que donarà prestigi també i dignificarà els arxius”.

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha mostrat el compromís del departament i ha posat d’exemple el model integral d’equipament que serà el nou projecte, i que suposarà una millora per a la ciutat.

El diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef, ha explicat que “des de la Diputació apostem per donar resposta a les necessitats dels municipis, i a Figueres, aquesta segona biblioteca és essencial”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Jurat del Concurs ‘Posem-hi flors’ de Tarragona visita els participants

Notícia següent

La URV celebra amb èxit la seva primera Festa Major

Notícies relacionades