Nou pas per a l’IES Ermessenda a Girona

En paral·lel al projecte de la plaça, la Junta de Govern Local també ha aprovat cedir l’antiga fàbrica Simon a Ensenyament per ubicar-hi el nou IES Ermessenda. L’adequació de les naus es farà per fases i la previsió és que al setembre del 2019 ja hi vagin els primers alumnes Fins aleshores, l’institut tindrà dues seus (una, a l’edifici Cartanyà i l’altra, en mòduls prefabricats al costat del Bosc de la Pabordia).

L’alcaldessa de Girona ja ha avançat que, d’aquí a pocs mesos, tots aquests tràmits administratius es traduiran en obres. De fet, la intenció és que la nova Clínica Girona, l’ampliació de l’Hipercor i els primers treballs a l’antiga Simon es puguin fer a finals del 2017.

“Hi haurà molt moviment a la zona de la carretera Barcelona, de manera que en dos anys ja haurà canviat del tot la seva fesomia actual”, ha dit. I hi ha afegit: “M’agrada poder dir que no ens quedem en les paraules, sinó que les transformem en fets”.

Aquestes obres se sumaran a les de l’adequació de l’antic Centre Verd com a aparcament dissuasiu (que ja s’executa) i a les de construcció de la pista coberta del Cassià Costal. “Posem en comú la iniciativa privada i la inversió pública per transformar l’entrada sud de la ciutat”, ha conclòs Marta Madrenas.