fbpx
Divendres, 23 de febrer de 2024
És notícia

Nou èxit de la desfilada dels Manaies de Blanes i els Manaies Iuniores

Avatar photo

Ja es pot considerar com una tradició que cada any per aquestes dates, quan falta una setmana perquè se celebri La Marató de TV3, a Blanes s’hi aculli una activitat que habitualment només es pot veure dos altres cops a l’any: per Setmana Santa i per la Festa Major de Santa Anna. Es tracta de la cercavila que protagonitzen els dos grups d’armats de Blanes: els Manaies i els Manaies Iuniores.

Com és habitual, la desfilada amb aires marcials, acompanyada de la música que interpreta la banda que integra les dues unitats, va tornar a copsar l’interès dels vilatans i visitants que passejaven pel nucli històric de la ciutat. I és que cada vegada que els integrants dels dos grups armats protagonitza una activitat sempre atreu l’expectació i l’admiració a part iguals.

 

Cercavila en suport de La Marató de TV3

Es tracta d’un dels actes més vistosos que té lloc cada any a Blanes amb motiu del programa televisiu solidari, no tan sols per la indumentària que porten —fidedigna amb la vestimenta, armes romanes i altres detalls que els caracteritzen—, sinó sobretot per l’acompanyament musical. Els soldats romans —petits i grans— van desfilar pels carrers del nucli històric de Blanes en una impressionant cercavila que va sortir des del seu lloc habitual, sota l’Arc dels Copatrons.

L’encapçalaven els dos capitans de les dues unitats, Francesc Serra, pare i fill, que durant aquest any comparteixen aquesta tasca en les respectives files dels Manaies de Blanes i els Manaies Iuniores. Periòdicament, la marxa es va anar aturant perquè tant els Manaies Iuniores com els legionaris adults atansessin la coneguda i característica guardiola de La Marató de TV3 al públic, perquè l’anessin omplint amb monedes i bitllets.

Cal dir que en general tothom sol col·laborar en l’experiència, tal com va tornar a passar aquest passat diumenge, una setmana abans de la celebració del programa televisiu. Entre el públic que va estar seguint la cercavila s’hi comptava l’alcalde de Blanes, Jordi Hernández, així com d’altres regidors i regidores del consistori que tampoc no es van voler perdre l’esdeveniment.

Per donar-li encara més veracitat, en cada aturada que s’anava fent es llegia una proclama pronunciada i interpretada al més pur estil dels Bans Romans, amb reminiscències llatines i declinacions incloses. En aquesta ocasió es va estrenar en aquesta tasca Joel Ristol, qui va explicar a tothom perquè s’estava fent aquella activitat. La cercavila també va incloure una aturada estratègica davant la Roca de Sa Palomera, on es va fer una fotografia de família amb tots els manaies, grans i petits.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

ERC donarà suport a Aspros en l’impuls de projectes inclusius a Lleida

Notícia següent

Més de 3.000 persones han passat pel Pessebre dels Estels de la Masia de Castelló

Notícies relacionades