Neix ‘El Xup – Xup’ de les Festes de Primavera de Palafrugell

L’aportació gastronòmica és una novetat destacada per aquest any dins la programació de les Festes

Des de l’organització de les Festes de Primavera s’ha organitzat com a novetat una proposta gastronòmica dins el marc de les festes.

Des de Festes de Primavera hi ha la recerca ferma de defensar les tradicions i la cultura popular. Per aquest motiu es vol donar el valor que es mereix la cultura gastronòmica i a tots aquells ingredients que han acompanyat els àpats a les cases. D’aquí neix, “El Xup-Xup” de les Festes de Primavera, un esdeveniment gastronòmic que engloba a diferents restauradors de Palafrugell, independentment del caràcter de la seva cuina.

Enguany, l’ingredient protagonista serà LA FESOLINA (mongeta tendra). La fesolina, aquesta hortalissa tan habitual a la cuina empordanesa és, en realitat, de la família de les lleguminoses, però consumida verda assimila a la verdura. Conté nutrients i minerals molt interessants i, a més, permet preparar plats refrescants de primavera i estiu.

En aquesta primera edició son 5 els restaurants que hi participen.

* Restaurant Marmara | Tataki de salmó, crema de fesolines i sèsam. Preu: 12,50€

* Restaurant La Blanca | Fals spaghetti de fesolina amb cansalada ibèrica i anguila fumada del Delta de l’Ebre. Preu: 21€

* Restaurant Pa i Raïm | Quiche de fesolines amb gambes. Preu: 12€

* Restaurant Xup-Xup | Fesolina amb verat en escabetx + copa de vi blanc. Preu: 6€

* Centre Fraternal | Amanida de fesolines, pernil duroc i vinagreta d’anxoves de l’Escala. Preu: 7,50€Pal