Narcís Fajula: “La nostra prioritat és mimar la gent més gran”

  -Hem superat ja la meitat del mandat, fortament marcat per la pandèmia de la Covid-19. Com valora aquests dos primers anys de legislatura?

  Han estat dos anys clarament marcats per la Covid-19, molts de recursos s’han destinat i es destinen a treballar per contrarestar els efectes de la mateixa o fer actes segurs. La veritat és que ha condicionat molt fort aquesta meitat de legislatura i malauradament creiem que també marcarà els restants.

  -La crisi econòmica que ha provocat la pandèmia ha estat important. Quines mesures s’han plantejat des de l’Ajuntament de Sarrià de Ter per reactivar l’economia del municipi?

  Les mesures adoptades han anat dirigides a diferents sectors: per un costat, atenció a les persones que es van trobar en situació d’ERTO; per un altre, acompanyament i atenció a les empreses i sobretot al sector de restauració i comercial en els processos de sol·licitud de les ajudes que s’anaven publicant. També hem fet campanyes de dinamització comercial i formacions específiques per a empreses i autònoms. D’altra banda, hem condonat els pagaments a les parades del mercat municipal.

  -Quins seran els projectes prioritaris en aquesta segona part del mandat?

  La nostra intenció és consolidar i reforçar la feina feta fins al principi de la pandèmia i consolidar els projecte de poble que, tot i portar un retard important, no poden quedar oblidats. Aquests dos propers anys hem d’emprar tots els esforços a fer una comunitat més agradable per al nostre jovent, consolidar el projecte de serveis del municipi i mimar la gent més gran.

  -Fa poc han canviat la web municipal. Quins avantatges té sobre l’anterior i com estan funcionant els tràmits on-line?

  Un dels principals inconvenients de l’anterior web municipal, a part que ja era antiquada, era la dificultat d’accedir a certa informació d’una manera àgil i eficient. Amb aquesta nova web, s’ha aconseguit que el fet de cercar informació i interactuar amb l’Ajuntament sigui molt més fàcil i ràpid.

  -La municipalització de l’aigua a Sarrià de Ter s’ha retardat i no es durà a terme, com a mínim, fins al primer trimestre de 2022. Què suposarà per al municipi? Tenen pensat crear una nova societat municipal o es gestionarà a través de Trargisa?

  Tota aquesta informació podrà resolta en els propers quatre mesos. No vull avançar esdeveniments que afecten a tres municipis, quan estigui tot definit i ben programat les tres entitats farem pública la decisió final.