El Museu de la Garrotxa mostra l’arquitectura com mai amb ‘Les ombres i la llum’

Es tracta de la primera exposició de Hisao Suzuki, establert a Catalunya des de fa anys

El Museu de la Garrotxa d’Olot (Girona) acollirà fins al 15 d’agost l’exposició ‘Les ombres i la llum’, una mostra fotogràfica del japonès Hisao Suzuki dels edificis “més emblemàtics” de l’arquitectura internacional. La mostra, organitzada per la Fundació RCR Bunka i el Museu de la Garrotxa, compta amb 48 fotografies en blanc i negre d’aquests edificis i retrats dels seus creadors, ha informat el museu en un comunicat aquest divendres.

Es tracta de la primera exposició de Suzuki, establert a Catalunya des de fa anys i que ha esdevingut un dels fotògrafs “més influents” de l’arquitectura contemporània. L’arxiu donat a la Fundació RCR Bunka conté 46.000 fotografies d’arquitectura contemporània mundial des del 1986, i inclou retrats d’arquitectes i compositors musicals, 30.000 en pel·lícula de gran format.

L’arxiu també compta amb 15.000 fotografies en format digital i, a més d’aquesta col·lecció d’arquitectura i retrats, hi ha un conjunt de 1.000 fotografies d’esglésies romàniques, modernisme i cuina.