Mor Roser Llevat, presidenta de la Creu Roja a Girona

Roser Llevat i Viladot, de 78 anys, ha ocupat la presidència de la institució a Girona des de l'any 2005 fins a l'actualitat

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

Roser Llevat i Viladot (Barcelona, 1944), presidenta local i provincial de la Creu Roja a Girona i vicepresidenta primera de la Creu Roja a Catalunya, ha mort avui divendres, 25 de  novembre, a Barcelona.

Llevat, de 78 anys, ha ocupat la presidència local i provincial de la Creu Roja a Girona durant  els últims 17 anys, des de desembre de 2005. També ha ocupat el càrrec de vicepresidenta  primera de la Creu Roja Catalunya en els últims anys, i era membre del Comitè Nacional de  la Creu Roja.

Pedagoga infantil de formació, professionalment va estar vinculada a diverses tasques de  relacions públiques, moda i confecció. Roser Llevat era una persona treballadora, amant de  la conciliació, el consens i l’acord, sempre compromesa amb les causes socials i  humanitàries, com ho demostra la seva llarga vinculació a la Creu Roja. La caracteritzava el  seu tracte afable i proper.

Durant la seva gestió s’han posat en marxa i consolidats projectes avui cabdals de  l’organització humanitària, com ara la lluita contra la cronificació de la pobresa, l’atenció i  l’acollida de persones refugiades i migrants a Girona o el treball amb la gent gran en els  seus múltiples camps d’intervenció.

Gràcies a Roser Llevat també s’han impulsat recentment les obres cabdals de reforma de  les instal·lacions de la seu local i provincial de Girona, al carrer Bonastruc de Porta, que han  d’iniciar-se a principis de l’any vinent.

Llevat va començar la seva trajectòria com a voluntària al món local, a l’Assemblea de  Figueres, tot just ahir va fer 28 anys, el 24 de novembre de 1994. Allà va promoure la creació  de l’àmbit de Benestar Social dins l’Assemblea Local de la Creu Roja, fins llavors molt  focalitzada en el camp de la intervenció en socors i emergències. Va incorporar-se al Comitè  Local a Figueres, on va assumir-ne la presidència local des de l’any 1999 fins a l’any 2019.

També va ser nomenada vicepresidenta provincial primera de la Creu Roja a Girona l’any  1999 i, arran d’aquesta responsabilitat, va agafar el relleu a la presidència local i provincial  l’any 2005 i va passar a ser el màxim càrrec directiu de l’organització humanitària a les  comarques de Girona fins a l’actualitat.