fbpx

Mor el bisbe emèrit de Girona, Carles Soler

Avatar photo

El bisbe emèrit de Girona, Carles Soler i Perdigó, ha mort aquesta matinada de dissabte amb noranta-un anys, segons ha informat el Bisbat de Girona. Soler va estar set anys al capdavant de la diòcesi (2001-2008), va renunciar en complir 75 anys i va ser rellevat per Francesc Pardo.

L’administrador diocesà de Girona, Lluís Sunyer, ha destacat el “servei generós i desinteressat” del bisbe emèrit en els set anys de ministeri. “Es va esforçar per dotar el nostre bisbat d’unes infraestructures espirituals, pastorals i materials d’acord amb les necessitats d’aquells anys”, ha recordat Sunyer en una carta adreçada als diocesans. La missa exequial per a monsenyor Carles Soler se celebrarà el dimarts 12 de desembre a les 11 hores a la catedral de Girona.

El mateix dia hi haurà instal·lada una capella ardent a la mateixa catedral, de les 09.00 a les 10.30 hores del matí. “Per a molts va ser un pare espiritual que ens va acompanyar en diferents etapes de la nostra vida. Home de consell i que ajudava a afrontar els problemes de cada dia amb serenor, paciència i amb una gran esperança”, ha continuat l’administrador diocesà de Girona. “Segons ell, el ministeri episcopal es resumia amb dues paraules: servei i donació”, ha reblat Sunyer.

Des de la seva jubilació episcopal, i fins fa pocs mesos, Carles Soler col·laborava periòdicament amb les parròquies de l’arxiprestat de Banyoles. Arran de la mort de Francesc Pardo l’1 d’abril del 2022, el Bisbat de Girona no té bisbe titular i està a l’espera d’un nou nomenament per part del Vaticà.

Carles Soler, amb llarga trajectòria a l’Arquebisbat de Barcelona

Nascut a Barcelona el 12 de setembre de 1932, Carles Soler i Perdigó va ser llicenciat en Teologia (1961) i en Dret Canònic (1972) per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. Fou ordenat prevere a la Capella del Col·legi Espanyol de Roma el 19 de març de 1960. Va exercir nombrosos càrrecs a l’Arquebisbat de Barcelona fins que el 1991 va ser nomenat bisbe titular d’Anglona i Auxiliar de Barcelona.

A l’octubre del 2001 Soler va ser nomenat bisbe de Girona fins a la seva renúncia durant el juliol del 2008. En els set anys de ministeri a Girona destaquen la creació de les residències sacerdotals de Banyoles i d’Olot, la institució del Servei Diocesà del Catecumenat, l’impuls de la Pia Fundació Autònoma Sant Martí de Girona o la instauració del Secretariat diocesà per al Diàleg Interreligiós.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Barcelona, la regió europea amb més allotjaments sostenibles

Notícia següent

S’incendia una sauna improvisada a una masia

Notícies relacionades