El 50% dels alumnes del curs pel certificat de professionalitat de neteja troba feina

L’activitat formativa s’inclou dins el programa “Treball als barris” d’aquest curs, que busca promoure l’equilibri social, territorial i econòmic a Santa Eugènia i Can Gibert

La meitat de l’alumnat que ha fet el curs del Servei Municipal d’Ocupació de l’Ajuntament de Girona per obtenir el certificat de professionalitat de neteja de mobiliari i superfícies en edificis i locals ja ha trobat feina. Dels 13 gironins i gironines residents als barris de Santa Eugenia i de Can Gibert del Pla que van començar l’activitat formativa la passada primavera, 6 s’han incorporat recentment al mercat laboral, i la resta segueix treballant amb l’equip de professionals de l’SMO per tancar un contracte de feina properament.

Durant el curs, realitzat entre els mesos de maig i juliol, l’alumnat ha adquirit coneixements i competències professionals relacionades amb el sector i ha fet pràctiques no laborals en 4 empreses diferents del ram. D’aquesta manera ha establert lligams amb el teixit empresarial i, alhora, ha dut a la pràctica les competències treballades al llarg de la formació. A més, un total de 9 persones ha cursat l’especialització en neteja hospitalària, industrial i gestió eficient de residus que s’oferia enguany com a complementària.

L’activitat formativa és una de les accions incloses dins del “Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: projecte Treball als barris”, que està finançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i busca promoure l’equilibri social, territorial i econòmic als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla.

Amb l’obtenció del certificat de professionalitat de neteja de mobiliari i superfícies en edificis i locals, les persones disposen d’un títol oficial que acredita les seves competències professionals en el sector de la neteja. En concret, dur a terme tasques de neteja i manteniment de superfícies i mobiliari en edificis i locals seleccionant les tècniques, útils, productes i màquines adequats per garantir la higienització, conservació i manteniment dels espais, complint amb la normativa aplicable en matèria de seguretat i salut. Aquest certificat també és un punt a favor per a les persones treballadores en un sector que actualment és poc professionalitzat i pot suposar una oportunitat major d’inserció en el mercat de treball.