Lucas Martínez presentarà en primícia a Blanes el seu nou disc

El nou disc del músic internacional blanenc s’estrenarà oficialment al Teatre de Blanes el 6 de novembre

‘Traces of Memory’ és el quart disc del saxofonista Lucas Martínez, on recull nous temes composats pel músic de Blanes, que presenta en aquest cas sota el nom ‘Lucas Martínez Project’.

L’enregistrament s’ha fet aquest estiu a El Local (Vilabrareix, Girona) amb el pianista Roger Santacana, el contrabaixista Giuseppe Campisi i el bateria Lluís Naval. Són els músics amb qui forma el quartet per a dur el projecte en directe.

El nou disc, amb el segell Seed Jazz, també ha comptat amb la col·laboració del prestigiós guitarrista Ashton Sellars i featuring de la trompetista i cantant Alba Careta, entre d’altres.

El nou disc del músic internacional blanenc s’estrenarà oficialment al Teatre de Blanes diumenge vinent, 6 de novembre, a les 7 del vespre.

El públic assistent podrà adquirir exemplars del disc en primícia. Prèviament al llançament del disc, ja s’han publicat dos avançaments: ‘The Gardener’, ja en plataformes, i ‘Frases no Dites’.

El disc ha vist la llum gràcies a diversos ajuts i beques concedides a Lucas Martínez: la residència internacional de La Marfà, la Beca SENA Fonds, la Beca Fonds Podiumkinsten, Amarte Concerts –les últimes tres, són beques molt rellevants a Holanda, actual lloc de residència del músic blanenc- i la Residència d’internacionalització al projecte per part de l’Institut Ramon Llull.

En els darrers 4 anys, la música ha dut Lucas Martínez a actuar a sales i festivals d’arreu del món: Xina, Mèxic, Estats Units, Itàlia, Regne Unit, Portugal, Àustria, Polònia, Bèlgica…

Ha actuat i enregistrat amb alguns dels músics més reconeguts de l’escena jazzística internacional com Gilad Hekselman, Dick Oatts, Jorge Rossy, James Santangelo, Tim Brey, Reiner Bass i Jo Krause, entre d’altres.

Orígens del Projecte

El projecte de Lucas Martínez es va iniciar l’any 2016 a la ciutat holandesa d’Amsterdam, on els quatre membres del grup es van conèixer mentre estudiaven un màster al Conservatorium Van Amsterdam.

Des de llavors han desenvolupat un so personal que reflecteix les arrels de cada component del grup. La seva música, principalment composicions originals, és un lloc de trobada entre complexitat, lirisme, free i interacció.

El grup ha estat premiat amb Incentive Price Semifinals Keep An Eye 2017, i finalista a Dutch Jazz Competition 2018, Keep An Eye Records 2018 i Joventudes Musicales de España 2018. També han actuat a sales i festivals d’Holanda, Espanya i Itàlia.

L’any 2018 van editar el seu primer treball ‘Lights & Shadows’ (Fresh Sound New Talent). Per Lucas Martínez, aquest nou àlbum ha significat la manera de protegir les seves emocions més preuades de l’amnèsia que crea el pas del temps, per això el descriu com un ‘catàleg de melodies que, en sentir-les i tocar-les, em transporta als moments en què les vaig compondre, a allò que he viscut i allò que he sentit’.

Les entrades per assistir al concert que significarà la presentació del seu nou disc diumenge vinent es poden comprar anticipadament a través del portal del Teatre de la Costa Brava Sud.

També es poden adquirir presencialment el mateix diumenge, una hora abans que comenci l’espectacle, o bé a Casa Saladrigas de dimarts a divendres, de 10 a 12,30 h del matí.