L’obra de teatre “El Gegant del Pi” arriba a Lloret de Mar

Avatar photo

L’espectacle, codirigit per Pau Vinyals i Júlia Barceló es podrà veure a Lloret el divendres 29 d’octubre

El regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, ha participat avui en la roda de premsa de presentació de l’obra de teatre “El Gegant del Pi”. Un espectacle protagonitzat per Pau Vinyals i codirigit per Pau Vinyals i Júlia Barceló.

L’espectacle, concebut en ple confinament i estrenat en versió radiofònica al Teatre Lliure, s’estrena a la Sala La Planeta de Girona el 17 de setembre i aquesta tardor es podrà veure als teatres de Lloret, Banyoles i Figueres. Per aquest motiu i han assistit els regidors de cultura dels tres municipis.

Pel regidor del Teatre de Lloret, Albert Robert, donem importància al fet creatiu i per això aquesta temporada també hem apostat per incloure aquest espectacle a la nostra programació.

Sinopsi:

En Pau és un home de 33 anys, l’edat de Crist. S’acaba de comprar un pis amb la seva dona al barri del Raval de Barcelona. És feliç amb la seva feina i la Judit.

S’estimen, es miren amb amor i tendresa mentre van traient de les caixes tots els objectes i els col·loquen al seu lloc: un cartell de Tortell Poltrona, un electrocardiograma, fotos, fotos de família feliç; un dinar de Nadal, Setmana Santa, un salt a la piscina… recorda com estimava el seu avi. El seu avi era franquista.

De què parlem?

El gegant del Pi és una monòleg escrit per un actor, Pau Vinyals, i en aquest cas interpretat pel mateix autor. És un procés de creació per trobar les paraules de tots els silencis que habiten una família, un poble. Un viatge del poble a la ciutat i de la ciutat al mig del bosc i del bosc al menjador de casa. De l’espai públic al privat. El gegant del Pi és una autoficció de l’herència rebuda, d’un intent per encarar la construcció d’una llar.

Què ha fet la meva família per defensar les seves propietats? De què seríem capaços per defensar casa nostra? Què faríem per salvar un fill?

La tribu pot servir per ajudar-nos mútuament o per agafar les armes i lluitar contra l’altre. Ens fa por i temem que ens prenguin el que creiem que és nostre, el que ens pertoca. Poques vegades ens preocupem realment per si estem ofegant l’altre. Ens fa massa por morir, veure morir els nostres i en aquest acte de salvació trepitgem el que ens fa nosa. Aquesta peça parla del feixisme que irremeiablement portem dins.

Les entrades es posaran la setmana que ve a la venda i es podran adquirir a través del web www.teatredelloret.cat

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges obre la convocatòria per sol·licitar ajuts per a activitats educatives fora de l’horari escolar

Notícia següent

Nova sessió de donació de sang, el 13 d’octubre, a Cubelles

Notícies relacionades