Dimarts, 23 de juliol de 2024
És notícia

Lloret signa un conveni per la contractació d’auxiliars del servei d’oci nocturn

Avatar photo
Les empreses d’oci nocturn assumiran el cost econòmic d’aquest personal que ascendeix a 75.910 €

Aquest matí, a la sala de plens de l’Ajuntament de Lloret, l’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, acompanyat del regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez i el regidor de Gremis, Nino Gomez han signat un conveni amb una vintena d’empreses d’oci nocturn (discoteques i bars musicals) per a reforçar el compliment de l’Ordenança de Civisme i Convivència ciutadana, aquest estiu, a través de la contractació d’auxiliars de serveis d’oci nocturn. Les empreses d’oci nocturn participants són St. Trop, Londoner, Moby’s, Tropics, La Masia, Privé, Wild, Gala, Moef Ga Ga, Sassy, Bumper’s, Gotham, Queen Vic, Amazonia, Rockefellers, Revolution, Alcatraz i Latino.

El conveni signat té per objectiu millorar el compliment de les conductes recollides a l’ordenança aprovada per Ple Municipal l’any 2012 i que s’ha revisat aquest any, i incidirà en el compliment de la mateixa per tal d’evitar en la mesura del possible els sorolls, la venda ambulant, el consum de begudes alcohòliques i altres drogues a la via pública, els actes de vandalisme o l’oferiment i demanda de productes i serveis il·legals a la via pública, entre d’altres.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Martínez, explica que “Les estadístiques de la Policia Local ens mostren que la majoria de les infraccions es cometen en la zona on s’ubiquen els establiments d’oci nocturn i amb aquest conveni mostrem el compromís comú per intentar evitar que es produeixin aquestes conductes que interfereixen en la bona convivència”.

Mitjançant el present conveni aquestes empreses d’oci nocturn es comprometen a assumir el cost econòmic de la contractació de personal auxiliar de serveis per a realitzar tasques de control dels espais públics adjacents als seus establiments amb un import total de 75.910 €. Aquest import s’ha calculat d’acord amb l’aforament total que tenen els diferents locals participants.

Per la seva banda l’Ajuntament assumeix la contractació formal auxiliar de serveis d’oci nocturn donat que la competència en matèria de seguretat a la via pública i espais públics és una competència municipal. En total es contractaran entre deu i onze auxiliars de serveis d’oci nocturn. El regidor de Seguretat Ciutadana ha detallat que “la tasca d’aquest personal auxiliar serà la d’observar, informar i advertir als vianants del compliment de l’Ordenança, i davant una possible reiteració d’accions contràries a l’ordenança, avisar a la Policia Local perquè actuï en conseqüència contra aquestes persones que incompleixin l’Ordenança”.

Aquest servei es durà a terme des de mitjan juliol al 31 d’agost a l’Avinguda Just Marlés i als carrers propers com són Carrer Josep de Togores, Carrer Ponent, Carrer Santa Cristina, Plaça Santa Cristina, Baix de la riera-Tarradellas i Plaça del Carme, entre d’altres com a prova pilot aquest estiu i amb la possibilitat de prorrogar-se del 2025 al 2027.

Aquests serveis es coordinaran amb la Policia Local a través d’un coordinador i també mitjançant la incorporació de noves eines tecnològiques com les noves càmeres de videovigilància del centre històric.

L’alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, explica que “Una bona convivència passa indiscutiblement per la cogovernança i per establir compromisos publico-privats que vagin en aquesta línia. Des de l’Ajuntament continuarem treballant per fomentar aquest civisme que és imprescindible per la qualitat de vida de la nostra ciutadania i visitants i serem contundents davant dels incompliments”.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two + 11 =

Notícia anterior

Tremp participa en la 14a edició de “Compra i Descobreix Catalunya”

Notícia següent

Ferit un home en caure-li una palmera al damunt mentre es trobava dins del seu vehicle

Notícies relacionades